Klinkende overwinning van goed spelend Jonge Kracht

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

9 oktober 2016 14:00

Diepen, H.G. van

Alvorens ik met het verslag begin, wil ik eerst in het kort aangeven waarom er vorige week geen verslag op de site is verschenen. Doordat mijn P.C. defect was, kon ik niet op internet, en om op donderdag alsnog een verslag op de site te zetten, was voor mij als mosterd na de maaltijd. Vandaar dat er geen verslag is geplaatst.

Na de deceptie van vorige week stond iedereen op scherp en het leek of iedereen de “vergissing” tegen DVOL zo snel mogelijk wilde uitwissen. Dit laatste gebeurde dan ook nadrukkelijk. Of Jonge Kracht nu zo uitmuntend speelde, of SDOO zo zwak was, is niet geheel duidelijk. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Feit was wel dat de gastheren – buiten de eerste vijf minuten – niets in te brengen hadden. Jonge Kracht speelde bij vlagen uitstekend voetbal, waarbij Luke Roelofs een hoofdrol voor zich opeiste. Met twee doelpunten en drie assists en een permanente plaag voor de verdedigers uit Lent groeide hij uit tot the man of the match.

Het was na 23 minuten al 0 – 3. De 0 – 1  ontstond door een prachtige steek pass van Gijs Thuis op Luke Roelofs die zijn perfecte voorzet snoeihard ingekopt zag worden door Appi Sprenkel. Enkele minuten later was het de Jonge Kracht doelman Maikel Schrijver, die met een snelle spelhervatting Luke Roelofs aanspeelde. De snelle Jonge Kracht spits was de verdediger van SDOO veel te snel af. Hij legde de bal terug op de meegelopen Gijs Thuis, die simpel afrondde. Drie minuten later was het wederom Luke Roelofs die iedereen te slim af was en vervolgens Steven Schwarte in stelling bracht. Met een prachtig schot liet hij de 0 – 3 ruststand aantekenen.

In feite was de wedstrijd na 45 minuten al gespeeld.  Doordat Jonge Kracht zeer agressief druk zetten op de SDOO middenvelders en verdedigers kwamen ze geen moment in de wedstrijd en was het wachten op meer doelpunten van Jonge Kracht. In de tweede helft nam Jonge Kracht ietwat gas terug, zonder dat SDOO echt gevaarlijk werd. In de 61 ste minuut was het nu Luke Roelofs zelf die scoorde. Appi Sprenkel werd binnen de ‘zestien ‘opzichtig vast gepakt en de prima leidende scheidsrechter, de heer Baardmans uit Arnhem, kende een strafschop toen. Luke Roelofs verzilverde deze buitenkans en bracht de stand op 0 – 4. Even later scoorde dezelfde Luke Roelofs in de korte hoek en werd de stand 0 – 5. Dat SDOO door Julian Schrijner de ere treffer liet aantekenen en Coen Siebenheller door een goede actie Nick van der Ham instaat stelde de 1 – 6 eindstand te laten noteren, was slechts voor de statistieken.