Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

25 september 2016 14:00

Foget, R.

Het was voor Jonge Kracht in alle opzichten een teleurstellende middag, die voor het verdere verloop van de competitie nog een redelijk impact kan hebben. Jonge Kracht verloor in de warming up zijn doelman Maikel Schrijver met, zoals het laat aanzien een ernstige handblessure. En in de dertigste minuut volgde Michel Jansen zijn doelman richting het ziekenhuis met een ernstige voetblessure. Tevens verloor  Jonge Kracht  twee punten kostbare punten door het missen van een dozijn scoringskansen.

Zoals het er nu laat aanzien zal Jonge Kracht de twee spelers een redelijke lange tijd moeten missen. De wedstrijd begon voor Jonge Kracht goed. Ze creëerde diverse kansen en de ploeg uit Elst kon er vrijwel niets tegenover stellen. Voordat Elistha voor het eerst gevaarlijk kon worden had Jonge Kracht al drie kansen om zeep geholpen. Fatih Sprenkel schoot hard over, een hoekschop werd door diezelfde Fatih Sprenkel op de lat gekopt en Luke Roelofs profiteerde van een verkeerde terugspeelbal, maar schoot net naast. De kansen voor Jonge Kracht regen zich aan een. In de 18de minuut kon Luke Roelofs, na een doorkopbal van Michel Jansen, vrij intikken, maar zijn poging ging centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Daarna kreeg Nick van der Ham een dot van een kans, maar ook deze werd niet benut. De rebound werd door Michel Jansen op de paal geknald. In de 25ste minuut ging het helemaal mis voor Jonge Kracht. Luke Roelofs zette Michel Jansen vrij voor doelman Leenders van Elistha. Deze kwam met een kamikaze actie uit zijn doel en schopte letterlijk en figuurlijk Michel Jansen uit de wedstrijd. Waar donker rood op zijn plaats was geweest, gaf de uit Elst afkomstige arbiter slechts geel. De vrije trap leverde vervolgens niks op. Met het wegvallen van Michel Jansen was ook direct de angel uit de Jonge Kracht aanval. Ondanks dat Jonge Kracht het betere van het spel bleef houden  en kansen bleef creëren, sloop er toch onrust in de groep. De rust werd bereikt met een 0 – 0 stand.

De tweede helft gaf vrijwel hetzelfde beeld. De gasten uit Huissen bleven de bovenliggende partij en het was uitsluitend de nummer 10 van Elistha, Halici, die het jonge Kracht enigszins lastig maakte. Echter, een ongeschreven wet in het voetbal is, als je zelf de kansen niet weet te verzilveren, het de tegenstander wel doet. En zo gebeurde. In de 55ste minuut was onnauwkeurig uitverdedigen van Jonge Kracht dat Elistha in balbezit bracht en door een frommel goal van de nummer 3, Danny Versteege, kwam Elistha geheel tegen de verhouding in op een 1 – 0 voorsprong. Jonge Kracht probeerde van alles. Ze gingen achter één op één spelen, maar op miraculeuze wijze en goed keeperswerk van doelman Leenders, wilde de bal er niet in. In totaliteit werd zes keer de lat geraak en tweemaal de paal, maar het leek alsof de formatie uit Elst met de volle winst aan de haal zou gaan. Zeker toen Tom van der Velde een lichte overtreding maakte binnen het strafschopgebied en de aanhang uit Elst massaal schreeuwde om een strafschop. Vijf minuten voor het einde leek het doel definitief te vallen voor Jonge Kracht. Bij een van de schaarse uitvallen schoot Ron van Dijk snoeihard op goal en de bal sloeg via de onderkant van de lat uit het Jonge Kracht doel. In blessure- tijd kwam Elistha er helemaal niet meer uit en het was aanvoerder Niek Janssen die op de rand van de zestien de meer dan verdiende gelijkmaker scoorde. Direct daarna floot de scheidsrechter af. Jonge Kracht was weliswaar blij met één punt, maar realiseerde zich gelijktijdig dat het een duur punt was. Allereerst was het puntverlies onnodig. Als je slechts eenmaal weet te scoren uit meer dan 8 opgelegde kansen, mag je het jezelf aanrekenen. Dat de kans groot is dat ze twee spelers voor een lange tijd zullen moeten missen, lijkt een groter verlies te zijn.