Gemakkelijke overwinning voor Jonge Kracht tegen machteloos De Paasberg.

Paasberg De 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

18 september 2016 14:00

Ariens, J.

De thuisploeg had zich de derde competitiewedstrijd anders voorgesteld. Dat het zo gemakkelijk zou verlopen had niemand kunnen bevroeden. Binnen 20 seconden had Fatih Sprenkel de bal al tegen de touwen liggen en stond het al 1 – 0.

De aftrap werd genomen en zoals het leek waren de Arnhemse gasten nog niet bij de les. De bal werd direct diep gespeeld op Michel Jansen, die vervolgens op doelman Bastiaans afging. Binnen de zestien werd Michel Jansen onderuit geschopt. De bal ging op de stip en de verdediger van De Paasberg ontsnapte aan rood. De 1 – 0 stond op het scorebord en de toon voor de wedstrijd was gezet.

De thuisploeg probeerde de Arnhemse gasten onder druk te houden en al vrij snel was duidelijk dat Jonge Kracht de bovenliggende partij was. Na een klein half uur spelen stond de 4 – 0 al genoteerd. Een goede actie over rechts van Fatih Sprenkel, die vervolg kreeg door een perfecte voorzet, die simpel werd binnen gewerkt door Nick van der Ham. Enkele minuten later was het Michel Jansen die een voorzet vakkundig afrondde. Het was dezelfde Michel Jansen die even later ook de 4 – 0 liet aantekenen. De wedstrijd  was inmiddels al lang gelopen en het was dat de huisploeg vergat nog fanatieker aan het doelsaldo te werken.

Tijdens de rust benadrukte de Jonge Kracht trainer dat ook het doelsaldo belangrijk kan worden en dat de concentratie behouden moest worden. De tweede helft begon weer voortvarend voor de Huissenaren. Al na drie minuten in de tweede helft was de score al opgelopen naar 5 - 0. Het was wederom Nick van der Ham die een prachtige actie van Appi Sprenkel vakkundig afrondde. De wedstrijd  werd alsmaar onvriendelijker en met name Michel Jansen moest het ontgelden bij de Arnhemse verdedigers .Enkele wissels werden er doorgevoerd. De ingevallen Randy Saija liet met twee snelle acties de zes en zeven nul noteren.

Exact na 90 minuten hield de matig leidende scheidsrechter Ariens het voorgezien. 7 – 0 was de einduitslag. Had de thuisploeg nauwkeuriger met de kansen omgesprongen, was de uitslag waarschijnlijk nog groter uitgevallen. Geflatteerd was de uitslag echter geen sinds. Ook was deze wedstrijd geen serieuze graadmeter voor de kracht en het niveau van  Jonge Kracht, dit  gezien de geringe inbreng en tegenstand van De Paasberg.