11 september 2016 14:00

Daemen, M.M.J.

Bij de opening van het seizoen heeft Jonge Kracht een leuk visitekaartje afgegeven. Liet de uitwedstrijd vorige week – tegen OSC – zo nu en dan nog te wensen over, tegen rksv Driel legde de Zandse vereniging bij vlagen prefect voetbal op de mat.

Traditioneel had de opening van het nieuwe seizoen een feestelijk tintje. Er waren springkussens voor de kinderen en er stonden diverse kraampjes en de supportersvereniging deelde gratis ijsjes uit van La Differenza uit Huissen. Het was de supportersvereniging er alles aan gelegen om er een leuke middag van te maken. Het was aan de selectie om er een goed vervolg aan te geven.

Datgene er vooraf was afgesproken tijdens de wedstrijdbespreking werd vrijwel perfect uitgevoerd. Het hele team stond als een huis. Jonge Kracht speelde bij balbezit van Driel erg compact en wist bij balbezit razendsnel om te schakelen. Verdedigend was Steven Schwarte ‘gekoppeld ‘ aan Jeroen Peters, waardoor een groot  gevaar vanaf het beginsignaal al was beteugeld.

Jonge Kracht kwam geconcentreerd uit de startblokken en zette Driel, waar mogelijk vast en creëerde zelf diverse mogelijkheden. In de tiende minuut kwam Driel voor de eerste maal dreigend voor het doel van Jonge Kracht. De voorzet werd door Jeroen Peters van Driel over gekopt. Daartegenover had Jonge Kracht al diverse mogelijkheden om de score te openen laten liggen. Nick van der Ham kopte in het zijnet, Michel Jansen kwam te laat bij een voorzet en Appi Sprenkel schoot voorlangs. Nick van der Ham schoot op de paal en in de rebound schoot Luke Roelofs tegen een medespeler aan. Met ietwat meer geluk had de thuisploeg al op een comfortabele voorsprong kunnen staan.

Het voetbal van Jonge Kracht oogde verzorgd en ze hadden duidelijk meer spel aandeel dan Driel. Het duurde echter nog tot de 41ste minuut voordat Jonge Kracht verdient op voorspong kwam. Een diepe bal van Appi Sprenkel op Luke Roelofs, die vervolgens een perfecte voorzet afleverde aan Michel Jansen. Laatstgenoemde bracht de ruststand van 1 – 0 op het scorebord.

Na rust kwam Jonge Kracht sterk uit de startblokken. Na zes minuten in de tweede helft had Michel Jansen de score al verdubbeld. Op circa 25 meter van het Drielse doel haalde hij met links verwoestend uit, en de bal sloeg als een granaat in de rechterbovenhoek. Dat was 2 – 0.

Drie minuten na de 2-0 liet Luke Roelofs de 3-0 aantekenen. Een verre doeltrap van Maikel Schrijver werd op waarde geschat. Op snelheid klopte Luke Roelofs de verdediger van Driel en rondde bekwaam af. Driel hing nu definitief in de touwen. Jonge Kracht had de mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Echter, pech en misschien ietwat gemakzucht maakte dat de diverse kansen niet werden verzilverd. Dit bracht Driel toch weer enigszins in de wedstrijd. In de 73ste minuut bracht – uit een prachtige vrije trap- Twan Beijer Driel weer in de wedstrijd. Driel had vanaf dat moment meer balbezit en was nu wel dreigend voor het doel van Jonge Kracht. Doordat de scheidsrechter meer dan 11 minuten liet naspelen scoorde Jeroen Peters in de 101ste minuut van de wedstrijd de 3-2. Dit was ook direct het laatste wapenfeit. Jonge Kracht had de verdiende drie punten binnen en kon qua resultaat en het getoonde spel tevreden terug kijken op een geslaagde voetbalmiddag.