Scheidsrechter

Ariens, J.

Accommodatie

Onbekend

Jonge Kracht is de eerste wedstrijd van het seizoen goed gestart. Het begin van de wedstrijd tegen O.S.C. uit Oosterhout was nog twijfelend. Het inspelen gebeurde zo nu en dan slordig en er werd onnodig balverlies geleden. Na ongeveer vijftien minuten pakte Jonge Kracht het initiatief en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Als excuus kon worden aangevoerd dat de harde wind beide teams het lastig maakten om goed voetbal op de (kunst)grasmat te leggen. Het was de teruggekeerde Michel Jansen die de wedstrijd open brak. Na circa 15 minuten werd hij door Fatih Sprenkel perfect in de diepte aangespeeld en rondde hij bekwaam af. Vanaf dat moment speelde Jonge Kracht een gewonnen wedstrijd. Ondanks dat het veldspel aan beide zijden rommelig leek, creëerde Jonge Kracht enkele goede aanvallen en prachtige kansen. Zo was Rik Peters dicht bij de 2 – 0, evenals Michel Jansen. De doelman van O.S.C., Rik Bevaart,  behoedde de thuisploeg voor een grotere achterstand.

De rust werd bereikt met een 0 – 1 stand.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Jonge Kracht had de overhand, creëerde kansen en O.S.C. kon aanvallend geen vuist maken. In feite heeft de thuisploeg vrijwel geen kans weten te bewerkstelligen. Het was dat Jonge Kracht slordig omsprong met de geboden mogelijkheden. Het duurde dan ook tot diep in de tweede helft dat de, voor Jonge Kracht, verlossende 0-2 op het scorebord kwam. Stijn van Dalen, die was ingevallen voor de geblesseerde Bas Gruson, begon vanaf links met een rush tot aan de zestien meter van OSC. Hij bood Luke Roelofs een vrije schietkans, echter hij schoot op de paal. De rebound was weer voor de doorgelopen Stijn van Dalen die simpel scoorde. De gehele OSC verdediging bestormde de warrig leidende scheidsrechter, de heer Ariens, voor vermeend buitenspel, echter, hij bleef bij zijn beslissing.

Dat betekende 0 -2.

Dat in de slotminuten Nick van der Ham met rood (twee maal geel) het veld moest verlaten deed niets meer af aan de verdiende overwinning voor Jonge Kracht.