SCE 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse/4e klasse 11 3D / VL4F nacompetitie

29 mei 2016 14:00

Reintjes, H.T.

Alle ingrediënten waren aanwezig om een snelle terugkeer naar de derde klas te bewerkstelligen. De selectie was vrijwel geheel fit, De uitgangspositie, na het gelijke spel van de uitwedstrijd, was goed en het vertrouwen binnen de groep was groot. De teleurstelling was na afloop des te groter toen de 0-1 eindstand op het scorebord stond.

Dat de wedstrijd verloren ging lag grotendeels aan de routine en het voetbal gogme van de Nijmegenaren. De eerste wedstrijd was een sportieve wedstrijd. Dat was de tweede zeker niet. De gasten uit Nijmegen probeerde op alle mogelijke manieren de spelers van Jonge Kracht uit hun spel te halen. Allerlei kleine provocaties, overtredingen en onrechtmatigheden, maakte dat de ‘Zandse’ spelers geagiteerd en geïrriteerd reageerden. Dat de scheidsrechter hier vrijwel niet tegen optrad, was in het voordeel van S.C.E.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat er veel spanning op de wedstrijd. Beide team waren zich ervan doordrongen dat er grote belangen op het spel stonden. Dit kwam het niveau niet ten goede. De thuisploeg begon gespannen en had zeker 15 minuten nodig om “in de wedstrijd” te komen. Ook van Nijmeegse zijde was in de eerste deel van de wedstrijd weinig gevaar te duchten. Wel kwamen ze beter uit de startblokken dan Jonge Kracht. Het leek erop dat de spelers van SCE de opdracht hadden gekregen om alle middelen aan te wenden om het spel van Jonge Kracht te ontregelen. Jonge Kracht creëerde weliswaar een aantal kansen, die om diverse redenen niet resulteerde in doelpunten. Ook SCE kregen een aantal kansen, maar ook die troffen geen doel. Na een half uur spelen kreeg SCE de eerste echte grote kans. Een vrije trap van Nicky Sander werd door de paal gekeerd. Vlak voor rust was het wel raak. SCE, dat voornamelijk gevaar stichtte uit dode spel momenten, kreeg wederom een vrije trap te nemen. De muur werd opgesteld, maar op miraculeuze wijze wist Marc Gunterman deze te omzeilen en onhoudbaar in de benedenhoek te scoren. Jonge Kracht kreeg voor de rust nog een dot van een kans. Luke Roelofs brak door op rechts en leverde een perfecte voorzet af. De vrije kop kans was echter niet aan Nick van der Ham besteed. Er volgde nog een scrimmage voor het SCE doel en er werd  nadrukkelijk geappelleerd voor handspel, maar daar zag de scheidsrechter geen heil in. Het gevolg was, dat Jonge Kracht met een 0-1 achterstand ging rusten.

Het verhaal van de tweede helft is snel verteld. Jonge Kracht probeerde de gelijkmaker te forceren, echter dit gebeurde dusdanig gehaast en onnauwkeurig, dat de beslissende eindpass permanent niet aan kwam. Het spel werd van beide kanten onvriendelijker en de irritatie werd alsmaar groter. Jonge Kracht vergat te voetballen en hanteerde de lange bal. Dit was een kolfje naar de hand van de boomlange verdedigers van SCE. Ze beperkte zich met het weg koppen van de hoge ballen. Jonge Kracht was onmachtig gevaar te stichten en SCE hoefde niet meer. Met het weg rossen van de bal en tijdrekken maakten ze de tweede 45 minuten vol.

Na 90 minuten spatte de droom van een snelle terugkeer naar de derde klas voor Jonge Kracht uiteen. Eerlijkheid gebied met te zeggen dat de overwinning van SCE niet geheel onverdiend was. Ze bezaten net ietwat meer routine en voetbal gogme en dit laatste uitte zich in een 0-1 overwinning. Volgend seizoen zal Jonge Kracht een nieuwe poging moeten ondernemen om te promoveren naar de derde klas.