Nog alles mogelijk na de 2-2 eindstand in de uitwedstrijd.

2 - 2

Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse/4e klasse 11 3D / VL4F nacompetitie

22 mei 2016

Exact een jaar geleden stond dezelfde wedstrijd op het programma. Ook toen was het de nacompetitie. Echter, met het verschil dat SCE toen speelde voor promotie en Jonge Kracht voor degradatie en het nu omgekeerd is. SCE kan degraderen en Jonge Kracht promoveren. Bij winst zullen de Huissenaren terugkeren naar de derde klas. Het was het dan ook alles aangelegen om een goed resultaat te boeken voor de terugwedstrijd.

Historisch gezien heeft Jonge Kracht het altijd moeilijk tegen Nijmeegse verenigingen. Ondanks een goede voorbereiding en een positieve instelling begon Jonge Kracht nerveus aan de klus.  Waarschijnlijk door het grote belang van deze wedstrijd zat er veel spanning op de spelers. Het spel onnauwkeurig en de eindpass werd niet goed verzorgd. Hierdoor hadden de Nijmegenaren meer balbezit en speelde ze dominanter dan Jonge Kracht. Rond de twintigste minuut kregen de Huissenaren een gevoelige tik te verwerken. De nummer 10, Khalid Samaoui brak door op de linkerflank. Zijn perfecte voorzet werd door de vrijstaande Anthony de Jong eenvoudig binnengetikt. 1-0. Jonge Kracht had enkele minuten nodig om deze tegenvaller te verwerken. Gelukkig kregen ze hulp van de defensie van S.C.E.. Een totaal mislukte terugspeelbal werd door de zeer attentie Appi Sprenkel onderschept. Vervolgens omspeelde hij de doelman en de stand was weer in evenwicht. 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft wilde Jonge Kracht orde op zaken stellen. Er diende rustiger en nauwkeuriger gespeeld worden. De lange, hoge bal hadden bij de boomlange verdedigers van S.C.E.  weinig nut, dus het strijdplan werd gewijzigd. Althans dat was de intentie. Echter, een onoplettendheid in de verdediging van Jonge Kracht doorkruiste dit plan. In de 50ste minuut kon Ted Gerichhausen in eerste aanleg de inzet van Anthony de Jong nog keren, maar de inzet van de achttienjarige Milan van Lent was de doelman van Jonge Kracht te machtig. Wederom keek Jonge Kracht tegen een achterstand aan. De trainer wisselde en bracht Stijn van Dalen, Stijn van Meurs en even later Rik Peters. Er werd alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren. Door de ‘must ‘de gelijkmaker te willen scoren en de regen waardoor de meeste ballen doorschoten op het spekgladde kunstgrasveld  werd het veldspel er niet beter op. Het gevolg was wel dat Jonge Kracht karakter toonde en zich gaandeweg weer in de wedstrijd vocht. Er ontstonden enkele kansen over en weer. Met nog enkele minuten op de klok ontstond er veel commotie. Luke Roelofs werd in de diepte aangespeeld en hij lobte over de Nijmeegse doelman. Deze kon niet anders dan buiten het zestienmetergebied de bal met de hand pareren. Normaliter is dit handspel en het ontnemen van een scoringskans. Dit zou direct rood betekenen. Echter, de verder goed leidende scheidsrechter, besloot het af te doen met geel. De vrije trap werd door Rik Peters snoeihard op de binnenkant van de paal geschoten.  Vlak voor tijd kreeg Jonge Kracht wederom een percentje aangereikt.  Een blunder in de verdediging werd S.C.E. noodlottig. Dit maal was het Luke Roelofs die met de punt van zijn schoen de doelman wist te verschalken. Tergend langzaam rolde zijn inzet over de doellijn.

De eindstand van 2-2 was bereikt. Alles overziend was dit een juiste afspiegeling  van een sportieve wedstrijd. Zondag 29 mei om 14.00 uur staat de return op het programma. Op het sportpark Schalkshof te Huissen zal dan de beslissing vallen wie van de twee het volgend seizoen mag acteren in de derde klasse.