Mannen zondag, 2, 1e klasse A

6 maart 2016 10:30

Brake, A.J. te

Opstelling

Het was alweer enkele weken geleden dat de bal rolde na een afgelaste wedstrijd en een vrij weekend. Tijd genoeg dus om de selectie rust te geven en met een volledig geprepareerd team de strijd aan te gaan tegen Dio. Niets bleek minder waar, daar er maar 12 man beschikbaar waren door blessures, vakanties, ziekte etc..

Vol goede moed werd er op een zwaar veld afgetrapt tegen de nummer 2 van de ranglijst, Dio '30. Een goed voetballende ploeg welke weinig punten laat liggen. De wedstrijd begon gelijk op, waarbij Dio enkele kleine mogelijkheden kreeg. Voor Jonge Kracht lagen de mogelijkheden met name in de omschakeling. De rust werd echter bereikt met een 0-0 stand. Een 2-2 tussenstand was een logischere verhouding geweest. Paul stond enkele malen zijn mannetje met goede reddingen en aan de andere kant wist Sebastiaan tot drie maal toe de bal niet in het net te krijgen.

De tweede helft wisten we dat er mogelijkheden lagen om punten te pakken. Dio voelde dit ook en raakte gedurende de tweede helft geïrriteerd. Hierbij moest de leidsman het enkele malen ontgelden na het af fluiten van enkele buitenspel gevallen. Het vele commentaar leidde na ruim een uur voetballen uiteindelijk tot vele gele kaarten, het wegzenden van de trainer van Dio en een rode kaart voor een speler van Dio.

Jonge Kracht besloot nog wat extra zout in de wonden van de titelaspirant te strooien. Na zo'n 70 minuten werd een voorzet met het hoofd verlengt door Sebastiaan. Deze viel voor de voeten van Joep, welke niet twijfelde en de bal binnen schoot, 1-0.

In de laatste twintig minuten kreeg Dio nog enkele goede kansen op de 1-1, maar waren er voor Jonge Kracht ook nog kansjes op de 2-0. Toen het fluitsignaal klonk waren de punten binnen. Hard gewerkt en misschien iets teveel gekregen.

Enige smet op de wedstrijd was de naar het aanzien vervelende enkelblessure van Jesper. Hopelijk kan hij dit seizoen nog wel wat minuten gaan maken.