Mannen zondag, 2, 1e klasse A

24 januari 2016 10:30

Pommeren, J. van

Opstelling

In de eerste wedstrijd na de winterstop troffen we gelijk een sterke tegenstander in Alverna. Eerder dit seizoen werd deze wedstrijd nog omgezet in een knappe 3-2 overwinning. Met eenzelfde resultaat zou het elitekorps van trainer Alex van Ginkel zeer tevreden zijn.

De wedstrijd begon naar behoren. Jonge Kracht speelde makkelijk van achteruit het middenveld in, alwaar de bal rustig van voet tot voet ging. Echte grote mogelijkheden ontstonden hier niet uit, maar het veldspel zag er zeer behoorlijk uit.

Na zo'n 20 minuten veranderde het spelbeeld, en begon Alverna middels de snelle buitenspelers de nodige corners en voorzetten voor elkaar te krijgen. Toch was de eerste echt grote kans voor Joep. Na een mooie combinatie wist hij alleen voor de keeper de aanval niet af te maken. Alverna wist voor de rust tegen het georganiseerde Jonge Kracht één grote kans te krijgen. Een diepe bal werd tot grote één op één kans verwerkt doordat het Job in z'n hamstring schoot. Paul wist echter bekwaam te redden op de  inzet van de Alverner. Job eruit en Mats er in.

Na de rust was het Alverna dat toesloeg, in nog geen 5 minuten tijd wist Alverna eerst een corner en vervolgens een uitbraak om te zetten tot doelpunt. Een 0-2 achterstand en wedstrijd gespeeld leek het zo. Ware het niet dat Jonge Kracht met name in de laatste 20 minuten de overhand nam en nog vele hele en halve kansen kreeg. Het duurde echter tot zo'n 5 minuten voor tijd dat Sebastiaan zorgde voor de aansluitingstreffer.

Er volgden nog enkele mooie kansen via vrije trappen en halve schoten. Deze bleken echter niet meer besteed aan de roodhemden, waardoor Alverna er met de volle drie punten vandoor ging. Jammer, maar Jonge Kracht mag desalniettemin terugkijken op een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander.

Volgende week zijn er weer nieuwe ronden en kansen. Op naar 3 punten tegen VDZ.