Mannen zondag, 2, 1e klasse A

13 december 2015 12:00

Khalifa, O.

Opstelling Jonge Kracht 2 (zon)

Na drie smadelijke nederlagen moest de laatste wedstrijd voor de winterstop in een zege worden omgezet. Dit om zo in het 'linkerrijtje' te blijven en om zo voetbaltechnisch gezien met een geruststellend gevoel aan het kerstdiner te kunnen gaan zitten.

Het Zevenaarse kunstgrasveld bleek van de maximale breedteformaten te zijn, daar waar ook de sleutel lag tot een succesvol resultaat. In het eerste half uur van de wedstrijd had DCS dit echter veel beter begrepen. Jonge Kracht liet de ruimtes groot tegen een zeer offensief ingestelde tegenstander. Deze wisten de zijkanten goed te benutten en zo gemakkelijk door de linies te snijden. Na 6 minuten kregen ze ook al loon naar werken middels de openingstreffer. Een bekeken schot werd op randje 16 onhoudbaar voor Paul in het hoekje geschoven.

Niet veel later kreeg DCS nog enkele goede mogelijkheden door vlot te combineren en Jonge Kracht niet te laten opbouwen. Paul stond deze wedstrijd echter zijn mannetje waardoor we in de wedstrijd bleven. Toch begon gedurende de eerste helft het spelbeeld al wat te veranderen doordat Jonge Kracht wat compacter ging voetballen.

De eerste kans voor de Zandsen resulteerde zo ook gelijk in een doelpunt, Joep wist door het centrum Jesper weg te sturen. Welke vervolgens koelbloedig met een stift de keeper wist te verschalken. Zonder al te grote bijzonderheden werd de rust bereikt.

In de tweede helft wisselden Mitch en Mats van positie en kwam na zo'n 10 minuten ook Ted in de ploeg waardoor Jonge Kracht beter aan het voetballen kwam. Desalniettemin was het DCS welke wederom op voorsprong kwam. Balverlies buiten de 16 zorgde ervoor dat DCS wist voor te geven en uiteindelijk via Job binnenschoot.

De rug werd nogmaals gerecht en de wedstrijd overgenomen. Zo'n 10 minuten na de 2-1 was het Jesper die voorzette en Mitch met het hoofd de 2-2 wist binnen te knikken. Niet veel later viel de 3-2 via invaller Ted. We kregen steeds meer ruimte, maar verzuimde in eerste instantie nog verder te profiteren middels onder meer een wereldkans voor Ted.

Max zorgde echter voor het slotakkoord, met voldoende brandstof in de tank van de voorgaande avond besloot hij de brommer op te voeren. Vanaf het middenveld zoefde hij over de linkerzijde langs iedereen op om vervolgens de bal adequaat binnen te werken, 2-4.

Zo kon het keurkorps van van Ginkel naar huis met een lekkere driepunter, wetende dat de eerste seizoenshelft is afgesloten met een 5e positie.