Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

16 mei 2016 14:00

Foget, R.

Spanend, dramatisch en met een onverwacht goede afloop. Tijdens de wedstrijd bespreking had Barry Heijse er op gehamerd dat er eerst gewonnen moest worden en er rond kwart voor vier wel bezien zou worden of het al dan niet gelukt was. HET BEHALEN VAN DE NACOMPETITIE. Van die rust tijdens de wedstrijd kwam niets terecht.

De spanning dat er gescoord moest worden zat er vanaf het eerste moment in. Hierdoor was het onrustig en werd de eind pass niet goed verzorgd. Jonge Kracht creëerde zich een aantal kansen. Met name Luke Roelofs kreeg een vrije kans, maar schoot voorlangs, Fatih Sprenkel zag een schot naast gaan en een prachtige vrije trap van Klaas Venderbosch werd schitterend gepareerd de doelman van OVC’85. Ook OVC’85 kregen een aantal kansen. Echter het duurde tot de 43ste minuut voordat er gescoord werd. Een vrije trap op circa 20 meter werd snoeihard in de bovenhoek gelegd door Fatih Sprenkel. De verlossende 0-1 voorsprong stond op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze werd de draad weer opgepakt. OVC’85 gaf zich niet zo maar over. Er werden pittige duels uitgevochten, die zo nu en dan dreigde te ontaarden in kleine opstootjes. De jeugdige scheidsrechter paste consequent de voordeelregel toe, maar deed dit dusdanig warrig dat er over en weer irritatie ontstond. Daarbij kwam de ‘must’ voor Jonge Kracht te moeten scoren. Langs de lijn werd de stand van GVA-RVW doorgegeven en ook dit bracht geen rust. Het was wederom Fatih Sprenkel die iedereen weer hoop gaf. Hij kreeg de bal in zijn bezit en in een ooghoek zag hij de Oosterbeekse doelman te ver voor zijn doel staan. Met een prachtige lob verschalkte hij de doelman. De 0-2 bleef tot de 88ste minuut op het scorebord staan en vrijwel iedereen had zich er al mee verenigd dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen zou zijn. Echter, niemand had gerekend op een geniale oprisping van Klaas Venderbosch. Hij omspeelde een OSC verdediger en schoof beheerst binnen. Dit was de 0-3.

Met de 6-0 stand bij GVA moest er nog eenmaal worden gescoord. De hectiek in en om het veld werd alsmaar groter. Het was Gijs Thuis die wel zijn rust bewaarde en  zijn eerste competitie doelpunt liet noteren. Hij was in de tweede helft Nick van der Ham komen vervangen en in de 92ste minuut scoorde hij op aangeven van Klaas Venderbosch, waarschijn-lijk zijn belangrijkste doelpunt in zijn nog jonge voetballoopbaan. 0-4.

Dit was voldoende om in ieder geval een beslissingswedstrijd te kunnen spelen tegen GVA of – als donderdag GVA wint van HAVO - direct in te stomen in de nacompetitie. Dan zal er worden gespeeld tegen het Nijmeegse SCE.