DVOL 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

7 mei 2016 18:00

Kok, J.W.A.M.

Ondanks dat er voor Jonge Kracht nog veel op het spel stond, bij winst tegen DVOL en volgende week tegen OSC kan in theorie de Huissense vereniging nog aanspraak maken op een plaats in de nacompetitie, stond zaterdag alles in het teken van het naderende afscheid van Klaas Venderbosch. Hij kwam in 2005 Jonge Kracht versterken. Een stijlvolle voetballer met een gave techniek en een neusje voor de goal. In de elf jaren dat Klaas onafgebroken in het eerste elftal speelde was hij jarenlang aanvoerder en regelmatig topscoorder van Jonge Kracht. Ondanks diverse aanbiedingen en uitnodigingen van andere verenigingen bleef hij Jonge Kracht trouw. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Klaas zijn verdiende publiekswissel en de bloemen aangereikt. Een dank voor elf jaar “ trouwe dienst “.

Op dat moment was de strijd tegen DVOL al lang beslist. Na een uiterst moeizame en saaie eerste helft, waarbij zowel Jonge Kracht en DVOL enkele kleine kansen kregen, viel er weinig te genieten. Jonge Kracht was erg onnauwkeurig en DVOL oogde erg ongeïnteresseerd. Het duurde dan ook tot de 44 minuut dat Appi Sprenkel de ban brak. Vanuit de omschakeling werd de bal diep gespeeld op Fatih Sprenkel. Zijn voorzet op zijn broer Appi Sprenkel was perfect en met een diagonaal schot, zette hij de ruststand van 1-0 op het scorebord.

De tweede helft was –vanuit Jonge Kracht oogpunt- beduidend beter. Het speelde veel nauwkeuriger en agressiever en de afvallende bal was nu veelal voor de thuisploeg. Dit resulteerde in meer balbezit en kansen. Het was wederom Luke Roelofs die met zijn ruches voor permanent gevaar zorgde. Na weer een goede actie werd hij grof onderuit geschopt binnen het strafschopgebied. De uitstekend leidende scheidsrechter, de heer Kok, wees gedecideerd naar de stip. Klaas Venderbosch schoot onberispelijk binnen. Met de 2-0 op het bord was de wedstrijd gelopen. Het slot akkoord was voor Luke Roelofs. Hij ging op snelheid het strafschopgebied binnen, en waar iedereen een voorzet verwachtte, kapte hij hem naar zijn ‘linker’ en haalde uit. Als een granaat sloeg de bal in de bovenhoek. Een schoonheid van een doelpunt die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Met het laatste fluitsignaal lijkt er een definitief  einde te zijn gekomen van een tijdperk. Samen met Ferdi Jansen en Tom van der Velde en Klaas Venderbosch werd er gespeeld in de eerste klas. Nu zijn alleen Tom  en Ferdi nog representanten van deze groep.