Goede tweede helft levert Jonge Kracht drie punten op.

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

20 maart 2016 14:00

Daemen, M.M.J.

Deze zondag was voor zowel rksv Driel, als voor Jonge Kracht bepalend of er nog enigszins cachet aan het seizoen gegeven kon worden of dat het seizoen als een nachtkaars uit zou gaan. Verlies voor een van beide teams zou betekenen dat het seizoen er in feite op zit. Het leek dat dit besef er bij alle twee de elftallen duidelijk aanwezig was.

Driel begon uitermate fel en fanatiek aan de wedstrijd. Het leek of de Huissense formatie geïmponeerd was door het Drielse offensief of dat de spanning deze wedstrijd te moeten winnen  enigszins verlammend werkte voor de ploeg uit Huissen. Feit was dat Driel meer kansen creëerden, feller was en beduidend meer balbezit had. Het was dan ook niet vreemd dat de gastheren na circa dertig minuten op voorsprong kwam. De prachtige steekpass door het hart van de Jonge Kracht-verdediging,  zette routinier Richard Willems vrij voor de doelman van Jonge Kracht. Deze kans liet hij niet onbenut en rondde bekwaam af. Op dat moment was de Drielse voorsprong niet geheel onverdiend. Driel bleef Jonge Kracht onder druk houden en er waren enkele hachelijke momenten voor het doel van Ted Gerichhausen. Toch wist Jonge Kracht gaandeweg zich meer en meer onder de druk uit te voetballen en met name door de snelheid van Luke Roelofs bleven ze gevaarlijk. In de omschakeling kwam Appi Sprenkel in balbezit. Zijn voorzet werd droog, met links, binnengeschoten door Nick van der Ham. Deze gelijkmaker was een ontzettende domper voor de thuisploeg. Het vertrouwen waarmee ze het eerste deel van de wedstrijd speelden, veranderde in onzekerheid. Jonge Kracht kreeg meer en meer grip op de thuisploeg en de verdediging van Jonge Kracht stond als een huis. Kon Jeroen Peters de heen- wedstijd domineren en het de Huissense  defensie extreem moeilijk maken, deze middag was hij geen schim van ‘die ‘speler en werd hij door Tijs Vermeulen en Steven Schwarte goed geneutraliseerd.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld dat de eerste helft. Nu was het Jonge Kracht die dominant was en al vroeg na de pauze kwamen de gasten op voorsprong. Nu was het Nick van der Ham die een assist gaf op Coen Siebenheller, die vervolgens van circa 20 meter verwoestend uithaalde en onhoudbaar voor doelman Hendriks de 1 – 2 voorsprong op het bord zette. De wedstrijd werd onvriendelijker en de scheidsrechter had zijn handen vol om het in goede banen te leiden. In de 14de minuut was het Ted Gerichhausen die Jonge Kracht de voorsprong liet behouden. Mick Weijman kwam op ongeveer vijf meter van het doel. Hij schoot binnen en iedereen dacht dat de gelijkmaker genoteerd kon worden. Echter, een katachtige redding van de Huissense doelwachter voorkwam dit onheil. In de 75ste minuut leek de wedstrijd beslist. Fatih Sprenkel stuurde zijn tweelingbroer weg in de diepte en ook nu scoorde Appi Sprenkel met een beheerste schuiver de 1 - 3. De wedstrijd leek nu definitief op slot te zitten. Een ongelukkige actie van de Huissense doelman bracht de spanning weer terug. Met nog vier minuten officiële speeltijd op de klok, schoot Wouter Hage de 2 -3 binnen. Dat de scheidsrechter het nog noodzakelijk achtte om tien minuten extra tijd bij te trekken, verhoogde wel de spanning in en om het veld, maar beïnvloedde niet de eindstand.

Jonge Kracht behaalde een belangrijke en zwaar bevochten overwinning. De Huissense aanhang was unaniem van mening dat de uitslag meer dan verdiend was, de Drielenaren hadden een duidelijk andere mening. Feit was, dat na het laatste fluitsignaal er 2-3 op het scorebord stond genoteerd.