Jonge Kracht boekt eenvoudige overwinning op pover RVW.

Scheidsrechter

Muller, J.J.A.

Accommodatie

Onbekend

Na de beladen derby  van vorige week, stond nu het laag geklasseerde RVW uit Renkum op het programma. Uit het verleden waren dit doorgaans de wedstrijden waar de Huissense formatie steekjes lieten vallen en met puntverlies afdropen. Tijdens de wedstrijdbespreking  benadrukte de trainer dat hij minimaal diezelfde inzet en motivatie van de spelers verlangde van een week geleden, en zeker de  drie punten in Huissen wilde houden.

Ondanks de waarschuwing van de trainer lukte het de thuisploeg niet om RVW de wil op te leggen en al in de eerste helft afstand te nemen. Jonge Kracht paste zich moeiteloos aan,  aan het niveau van de tegenstander. Wel mag als excuus worden aangevoerd dat het speelveld er erbarmelijk bij lag. Op het knollenveld was het moeilijk ook maar enigszins redelijk combinatievoetbal te spelen.  Nadat Luke Roelofs al vroeg in de wedstrijd moest worden gewisseld wegens een knieblessure, waren er enkele omzettingen noodzakelijk. Na een klein half uur ploeteren kwam Jonge Kracht toch op 1 – 0. Nick van der Ham dreigde op de rand van de zestienmeter van RVW de bal te verspelen, waarna hij een overtreding beging. Iedereen verwachtte een fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, de heer F. Heister uit Doetinchem. Echter, dit signaal bleef uit waardoor Fatih Sprenkel zijn elfde competitiedoelpunt kon laten noteren. Dit was tevens de ruststand.

In het eerste deel van de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Jonge Kracht was van goede wil, maar ze wisten niet tot goed voetbal te komen. Het was Nick van der Ham die de wedstrijd definitief op slot gooide. Door zijn doelpunt brak het verzet van RVW en kon Jonge Kracht de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Dat het geen monsterscore werd, lag aan het falen in de afronding.  Met name Klaas Venderbosch kreeg een aantal ideale mogelijkheden om te scoren. Dat hij in de 88ste minuut toch nog het net wist te vinden, was een pleister op zijn wond.

De eindstand van 3-0 was verdiend. Niet wegens oogstrelend voetbal, maar op basis van inzet en zwakte van de tegenstander. Eindigde in het verleden dit soort wedstrijden vaak in (punt)verlies, nu trok de thuisploeg deze wedstrijd op een volwassen wijze over de finish.