Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

6 maart 2016 14:00

Schenk, T.F.

De wedstrijd Angeren – Jonge Kracht was een echte derby. Het was een wedstrijd waar strijd, emotie en vechtlust het wonnen van voetbal. Bij beide teams stonden er een aantal spelers in het veld die een verleden hadden bij de tegenstander. Jonge Kracht begon zonder Fatih Sprenkel en Tom van der Velde. Sprenkel was geblesseerd en Laatstgenoemde is recent vader geworden van een dochter, en hij had hierdoor een aantal trainingen gemist.

Op het zonnige sportpark De Poel begon de wedstrijd crescendo voor Jonge Kracht. Al bij de eerste aanval stond er al 0-1 op het scorebord. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerden de gastenheren uit Angeren de Huissense formatie onderdruk te zetten. Echter ze hadden geen rekening gehouden met de snelheid en behendigheid van Luke Roelofs. Appi Sprenkel veroverde de bal en in een tijd lanceerde hij de spits van Jonge Kracht. Met een droge schuiver maakte hij de 0-1. Dit was voor Angeren een geweldige domper.  Angeren stroopte de mouwen op en probeerde door veel strijd in de duels te gooien het tij te laten doen keren. Mede hierdoor ontstond er veelvuldig een méér dan grimmige sfeer binnen en buiten de lijnen. De scheidsrechter, de heer Schenk, voelde de aparte sfeer niet goed aan en ging strooien met gele kaarten. Dit had tot het gevolg dat de gemoederen hoog opliepen. Over en weer betichtte ze de scheidsrechter van het marchanderen van de regels. Het werd een gevecht, waarbij het voetbal veelal werd vergeten. Na dertig minuten stond de teller al op vijf maal geel. Ondanks de druk van de Angerse formatie werd de ruststand van 0-1 bereikt.

De tweede helft begon minder hectisch. De eerste 17 minuten gebeurde er feitelijk weinig. Tot het moment dat er op het middenveld een duidelijke overtreding werd begaan op Jonge Kracht-speler Nick van der Ham. Alles wat Jonge Kracht was, rekende op een fluitsignaal van de scheidsrechter. Echter, dit bleef uit. Hierdoor kon Tim Brands ongehinderd de gelijkmaker laten aantekenen.

Wat er verder gebeurde tot aan het einde van de wedstrijd was spanning, sensatie, emotie en overtredingen. Goed voetbal, evenals doelpunten bleven uit. Zo werd de eindstand van 1-1 bereikt. Geen van beiden teams konden aanspraak maken op de drie punten, zodat de gelijke stand een terechte afspiegeling was van een spannende, maar matige voetbalmiddag.