SML 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

21 februari 2016 14:00

Jansen, HA

Op het zware, redelijk bespeelbare grasmat, kreeg Jonge Kracht deze middag te weinig. Tegen het Arnhemse S.M.L. werd met 1-2 verloren, waar een gelijkspel zeker een betere afspiegeling was geweest van de wedstrijd

Jonge Kracht begon indrukwekkend aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijdbespreking  was afgesproken dat de thuisploeg ‘hoog ‘druk zou zetten en daarmee de gasten zou pogen te overrompelen. Mede door het windvoordeel lukte dit wonderwel. De Arnhemse formatie had zichtbaar moeite het spel te maken en wist zichzelf permanent in de problemen te brengen. In de derde minuut ontstond de eerste grote mogelijkheid. In de omschakeling stelde Coen Siebenheller Klaas Venderbosch instaat alleen op doelman Reijnders af te gaan . Echter, de afronding was zwak en werd eenvoudig gepakt door de doelman. Bij de volgende aanval werd een schot van Coen Siebenheller geblokt en tot hoekschop verwerkt. Al met al duurde het tot de tiende minuut alvorens S.M.L. voor de eerste maal gevaarlijk voor het Jonge Kracht doel verscheen. De thuisploeg bleef kansen creëren, maar even zo vaak missen. Nick van der Ham schoot net naast en Coen Siebenheller kreeg door een blunder van verdediger Jillis Droog een niet te missen kans. Echter, ook zijn schot ging net naast. Jonge Kracht bleef het betere van het spel houden en de kansen regen zich aan één. Het duurde tot de 35ste minuut voordat Coen Siebenheller het net liet bollen. Een voorzet van links, met de rechter voet van Nick van der Ham werd keurig afgerond. Een zeer verdiende voorspong stond op het bord. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Nog in dezelfde minuut was de stand weer gelijk. Jonge Kracht was de openingstreffer nog aan het vieren, toen  Sven Roelofs in balbezit kwam en hij de behendige spits, Keanu Menijn in stelling bracht. De nummer 14 scoorde met een laag diagonaal schot. Dit bracht de ruststand op 1-1.

De tweede helft gaf in feite hetzelfde beeld. Nu had S.M.L., door het wind voordeel  weliswaar iets meer balbezit, echter dit resulteerde niet in grote kansen. Uitsluitend uit ‘dode’ spelmomenten en hoekschoppen werden ze gevaarlijk. Dit leverde ook de voorsprong op. In de 60ste minuut kregen de Arnhemmers een hoekschop vanaf de linkerkant. Robin van Ussen nam met zijn linker de hoekschop, en gedragen door de wind zeilde de bal bij de tweede paal binnen. Dit betekende 1 -2.

Wat de thuisploeg in de resterende minuten ook probeerde, ze kwamen deze klap niet meer te boven. S.M.L. kreeg nog enkele kleine kansjes, maar beperkte zich door permanent blessures te veinzen  en tijd te rekken.  De uistekend leidende scheidrechter liet nog zes minuten doorspelen, maar ook in deze tijd werd de gelijkmaker niet gescoord. Jonge Kracht kon terugkijken op een goede wedstrijd, die verloren ging doordat ze verzuimd hadden in de eerste helft het veldoverwicht in doelpunten uit tedrukken.

Met dank aan de weeksponsor bruin café ’t Huessenaartje  te Huissen.