Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

14 februari 2016 14:00

Visser, J.

Alvorens ik een kort verslag schrijf over de wedstrijd OSC – Jonge Kracht, wil ik eerst een persoonlijke opmerking plaatsen. Het voetbal is een activiteit voor de voetballers, maar zeker voor de trouwe supporters om veel kijkplezier te beleven aan de wedstrijden. Zeker als er ook nog sprake is van een streekderby. Om bij een wedstrijd te kijken met een temperatuur van circa 3 graden boven nul valt er weinig kijkplezier te beleven langs de lijn. Er stonden bij de wedstrijd maximaal 10 supporters langs de lijn. Misschien dat de KNVB bij het inplannen van de wedstrijden een langere winterstop kunnen overwegen, zodat we eind mei/ half juni kunnen genieten van amateurvoetbal met meer publiek en in een behaaglijke temperatuur.

De wedstrijd OSC – Jonge Kracht begon onder erbarmelijke omstandigheden. Het deed denken aan die oude beelden rond de Kerst. De sneeuw dwarrelde gestaag naar beneden en het was snerpend koud. Ondanks dat begonnen beide teams vol goede moed aan de wedstrijd. OSC probeerde direct na de aftrap het initiatief naar zich toe te trekken. Ondanks dit initiatief  was de eerste goede kans voor Jonge Kracht. Na een afgeslagen aanval van OSC viel de bal in de derde minuut voor de voeten van Coen Siebenheller. Zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later kreeg Jonge Kracht een terechte vrije trap toegekend. Klaas Venderbosch had in een ooghoek de vrijstaande Appi Sprenkel gezien en laatst genoemde ging ongehinderd op de 16-jarige doelman Wout Hakvoort af. Met een perfecte stift verschalkte hij de jonge doelman. Er werd nog even geprotesteerd omdat de bal niet stilgelegen zou hebben. Echter, de 0 – 1 stond op het scorebord. OSC probeerde deze tegenvaller weg te steken en het leek dat ze ietwat meer balbezit hadden dan Jonge Kracht. Buiten enkele hoekschoppen wisten de gastheren weinig gevaar te stichten voor het doel van Ted Gerichhausen. Net toen iedereen verlangde naar een warm kopje thee was het weer de nummer 9 van Jonge Kracht, Appi Sprenkel die uit het niets de 0 – 2 liet aantekenen. In  de 42ste minuut haalde hij uit op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot toucheerde het been van een OSC verdediger waardoor hij prachtig over de doelman in het doel zeilde. Dit bracht de ruststand van 0 – 2 op het bord.

In de tweede helft werd het voetbal door de weersomstandigheden nog moeilijker. Het  wachten was op het derde doelpunt van Jonge Kracht, zodat de wedstrijd definitief op slot zou worden gegooid. Hoe anders verliep de wedstrijd. Jonge Kracht kreeg enkele kansen, die niet werden verzilverd. Na een afgeslagen aanval van Jonge Kracht viel de bal uit de kluts voor de voeten van Joep Ader. Hij bedacht zich geen seconde en haalde verwoestend uit.  Hierdoor kwam de spanning terug in de wedstrijd. OSC probeerde met vereende krachten de gelijkmaker te forceren. Het gevolg; veel ruimte voor de aanvallers van Jonge Kracht. Tot vier keer toe werden ze teruggefloten voor vermeend buitenspel. Het was dom balverlies van een OSC verdediger die ervoor zorgde dat Fatih Sprenkel de 1 – 3 kon laten aantekenen. Laats genoemde zette druk op de verdediger, die prompt de bal inleverde. Het gevolg een prachtig schot in de korte hoek. De strijd leek nu definitief beslecht. Een verkeerde keus van doelman Ted Gerichhausen maakte de laatste 15 minuten toch weer spannend. Er werd druk gezet op de doelman. Hij trapte de bal op het lichaam van zijn medespeler Nick van der Ham. De verder goed leidende scheidsrechter, de heer Visser, legde de bal op de stip wegens handspel. Dit precentje werd door Philip Zwartkruis geaccepteerd en hij bracht de stand op 2 – 3. Ondanks enkele hachelijke momenten wist Jonge Kracht de 2 – 3 voorsprong te behouden, waardoor ze zich wisten te handhaven in de top van de 4de klasse F.