SDOO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

31 januari 2016 14:00

Christian, J.F.

In een matige wedstrijd pakte de Huissense formatie verdient de drie punten. Tegen de nummer dertien van de ranglijst, het uit Heteren afkomstige SDOO hoefde Jonge Kracht niet tot het uiterste te gaan om de volle buit in Huissen te houden. Op het winderige en ijzig koude sportpark van Jonge Kracht duurde het 22 minuten voordat er voor het eerst ‘iets’ gebeurde.

Beide teams begonnen tam en afwachtend aan  de wedstrijd. Barry Heijse, trainer van Jonge Kracht, had nadrukkelijk in de wedstrijdbespreking kenbaar gemaakt dat  alleen de volle winst noodzakelijk is, om mee te blijven doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Ondanks het feit dat de intentie  er was om SDOO onder druk te zetten en agressief en met overtuiging te beginnen, duurde het tot de 22 minuut voordat het schaarse publiek opveerde en er iets van opwinding en spanning in de wedstrijd kwam. Fatih Sprenkel werd op links in de diepte weggestuurd, omspeelde bij de achterlijk zijn tegenstander en scoorde bekwaam. Echter, op advies  van de assistent scheidsrechter werd het doelpunt geannuleerd. De bal zou de achterlijn hebben gepasseerd. Van SDOO zijde werd er in de eerste helft totaal niets gecreëerd. Het enige wapenfeit was een kopbal van Dennis Jansen, die simpel gepakt werd door de doelman van Jonge Kracht. Jonge Kracht daarentegen begon beter te spelen en creëerde enkele mogelijkheden. De derde hoekschop van Jonge Kracht luidde de 1 – 0 in.  Een kort genomen hoekschop van Stijn van Meurs op Fatih Sprenkel was de inleiding. Laatstgenoemde speelde zich op een fraaie wijze vrij en zijn voorzet werd bij de eerste paal door Luke Roelofs behendig  binnen getikt. Dit bracht de 1 – 0 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft kan men snel samenvatten. In de vijfde minuut na rust stuurde Luke Roelofs met een prachtige beweging, twee SDOO verdediger ‘het bos ‘in. Vervolgens gaf hij Appi Sprenkel een niet te missen kans en de stand was 2 – 0. Vanaf dit moment was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg kreeg nog een handvol mogelijkheden om de score uit te bouwen. Echter ze verzuimde om definitief de trekker over te halen. SDOO was niet bij machte om ook maar enigszins gevaarlijk te worden voor het doel van Jonge Kracht. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. SDOO kon niet en Jonge Kracht hoefde niet. Het enige nog memorabele moment was een zinloze en onbegrijpelijk overtreding  van de aanvoerder van SDOO, Emile Lieuwen. Na negentig minuten hield de goed leidende scheidsrechter, de heer Christian het voor gezien. Met een eindstand van 2 – 0 kon Jonge Kracht een tevreden gevoel de kleedkamer op zoeken.

Met dank aan de weeksponsor Herberg “De Hoeve” te Huissen.