Mannen zondag, 1, 4e klasse F

28 maart 2016 14:00

Hooijer, P.

Bij winst op het laag geklasseerde HAVO uit Haalderen, zou Jonge Kracht goede zaken hebben gedaan in de stand in de 4de klasse F. Door collectief falen op tweede paasdag  kunnen de Huissenaren die goede klassering naar alle waarschijnlijkheid wel vergeten. Wat de Huissense ploeg deze middag overkwam was bedroevend. Geen van de Huissense acteurs behaalde hun normale niveau.

Ook van Haalderse kant was het niks. Het enige was voor de gastheren sprak was de inzet waar mee ze speelden en het geluk. Ook de scheidsrechter deelde in de malaise. Er werden vrijwel geen kansen gecreëerd en het leek erop of de spelers alleen op het veld aanwezig waren om elkaar het leven zuur te maken.

Het begin zag er nog veelbelovend uit. In de vijfde minuut kwam Luke Roelofs sterk door aan de zijkant van het veld. Zijn voorzet was perfect en Coen Siebenheller kon simpel afronden. Echter, voor open doel schoot hij hard en hoog over. Dit was schijnbaar een voorteken voor een desastreuze middag. Ieder klutsbal viel voor de voeten van een HAVO speler en de zandse spelers kwamen permanent te laat. Om de offday te illustreren was er het eigen doelpunt van Tom van der Velde. Hij kreeg de bal ietwat verkeerd op zijn voet en tot grote ontsteltenis voor alles wat Huissen was, vergat  Ted Gerichhausen in te grijpen. Voor  de ‘Youtube ‘ liefhebbers was het een koddig moment, voor Jonge Kracht beduidend minder. HAVO ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Na de pauze had Jonge Kracht wind voordeel en het begon vol vertrouwen aan de tweede helft. Dit geloof duurde slechts  een kleine tien minuten. Tijs Vermeulen, die Nick van der Ham in de eerste helft was komen vervangen, verspeelde de bal en Justin Junemann kon ongehinderd de 2-0 aantekenen. Het geloof glipte Jonge Kracht als zand door de vingers. Even leek het er op dat er nog mogelijkheden waren. Een hoekschop van invaller Rik Peters – hij was in de rust Coen Siebenheller komen vervangen- werd door Fatih Sprenkel binnen gekopt. Met de 2 – 1 stand op het scorebord en  nog circa 25 minuten te spelen, zou nog alles mogelijk moeten zijn. De werkelijkheid was anders. De scheidsrechter liet veel teveel toe en vergat –weliswaar van beide zijden – op te treden. Zijn warrige manier van fluiten deed de 22 spelers geen goed. Het ontaardde in een onaantrekkelijke wedstrijd, waarbij woord ‘respect’ alleen nog op de aanvoerdersband stond genoteerd. De wedstrijd eindigde in 2 -1 winst voor HAVO, die na afloop deze overwinning vierden alsof de champions league hadden gewonnen.

Jammer voor de Huissenaren dat het tegen dit matige team een offday had. Deze nutteloze nederlaag maakt dat de resteren zes wedstrijden alles uit de kast moet worden gehaald om de laatste periodetitel te behalen. Mochten ze aanspraak willen maken op deze prijs, zullen ze uit een ander vaatje moeten tappen dan deze tweede paasdag.