Eendracht Arnhem 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

13 december 2015 14:00

Oosterman, T.

Hoe anders hadden de technische staf van Jonge Kracht zich deze winterstop voorgesteld. Na de goede wedstrijd van vorige week en de daaraan gekoppelde klinkende overwinning, zou de laag geklasseerde Eendracht Arnhem een leuk opstapje zijn voor de winterstop. De werkelijkheid was hard en meedogenloos.

Waar Jonge Kracht in het verleden zich vele malen de das omdeed door opzichtig te falen tegen zogenaamde ‘makkelijke’ tegenstanders, was het ook deze zondag wederom het geval. Tegen de nummer 13 van de ranglijst, Eendracht Arnhem, Leek het dat Jonge Kracht er geen twijfel over zou laten bestaan wie deze middag de meeste aanspraak zou maken op de drie punten. De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken en  binnen de vijf minuten stond er al 1 – 0 op het scorebord.  Zoals afgesproken probeerde de thuisploeg de tegenstander onder druk te zetten. Tom van der Velde bracht doormiddel van een inworp de bal in het spel, Appi Sprenkel draaide weg van zijn tegenstander en speelde in een tijd Klaas Venderbosch in de diepte aan. Deze kans liet de oudgediende niet onbenut en reeds na vier minuten stond Jonge Kracht op voorsprong. Langs de lijn werd gerekend op een gemakkelijke middag en waarschijnlijk een monsterscore. Dit was, achteraf gezien, misschien wel de valkuil waar de thuisploeg in liep. Jonge Kracht creëerde binnen een aantal minuten een viertal kansen. Plotseling had iedereen de drang naar voren en wilde iedereen scoren. Van overleg was er weinig of geen sprake. De gasten uit Arnhem kwamen na 15 minuten voor het eerst voor het doel van Ted Gerichhausen. Dit had een duidelijke waarschuwing moeten zijn. De eerste hoekschop leverde direct gevaar op voor het doel van Jonge Kracht. In de 28ste minuut was het wel raak. Wederom een hoekschop voor de Arnhemmers. In de kluts viel de bal voor de voeten van Robin van Woerkom, die simpel binnen tikte. 1 – 1. Slechts enkele minuten later was de 1 - 0 voorsprong omgebogen naar een 1 – 2 achterstand. Weer een hoekschop die niet goed verwerkt werd, leverde de voorsprong op. Nu was het Steven Gallé die na een scrimmage eenvoudig scoorde. Vooraf had de trainer nog expliciet kenbaar gemaakt dat de afspraken bij hoekschoppen goed ingevuld moesten worden. Toch ging het tot tweemaal toe fout. Dit was tevens de ruststand.

Jonge Kracht had nog 45 minuten om deze beschamende vertoning om te buigen. Echter, de wet van Murpy is ook voor Jonge Kracht van toepassing. Ondanks de goede wil en alle positieve inzet ten spijt, lukte het Jonge Kracht niet om het spelbeeld van de weer ervoor te benaderen. Door de gelijkmaker te willen forceren werd het spel alsmaar onrustiger en onnauwkeuriger mede hierdoor  ontstond er (te)veel ruimte voor de aanvallers van Eendracht Arnhem. De Arnhemse gasten beperkte zich uitsluitend tot verdedigen, irriteren, schoppen en tijdrekken. De scheidsrechter, de heer Oosterman, trad onvoldoende op tegen het laakbare gedrag, waardoor er enkele opstootjes en veel irritatie ontstond. Met nog 17 minuten op de klok maakte Ted Gerichhausen een blunder waardoor Eendracht op 1 – 3 kwam. Hierdoor was de nederlaag onafwendbaar.

Jammer dat Jonge Kracht een uitgelezen kans om zeep heeft geholpen om zich definitief in de top van de vierde klas te nestenen. Een wedstrijd om lering uit te trekken en verder snel te vergeten.

Met dank aan onze weeksponsor ’t Wijnhuys, Tempelierstraat 2, Huissen.