OVC '85 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

29 november 2015 14:00

Bleekman, E.B.G.M.

Op het koude, natte en winderige sportpark ‘Schalkshof’ verzuimde Jonge Kracht om tegen het veel lager geklasseerde OVC’85  uit Oosterbeek de drie punten in eigen huis te houden. Voordat de wedstrijd begon was er erg veel onduidelijkheid of er al dan niet zou worden gespeeld. De scheidsrechter, de heer Bleekman twijfelde of het verantwoord was om de wedstrijd te laten beginnen. Na veel overleg werd besloten toch te gaan voetballen. Er werd nog zand in de doelmond gebracht om het enigszins bespeelbaar te maken en twintig minuten te laat volgde de aftrap.

Of het aan de commotie vooraf lag of anderzijds, Jonge Kracht begon veel te slap aan het duel. De Jonge Kracht trainer had tijdens de wedstrijdbespreking  nog gewaarschuwd voor onderschatting en gemakzucht. En toch liep de thuisploeg met open ogen in de val. Al na 6 minuten keken ze tegen een 0-1  achterstand aan. De eerste keer dat de O.V.C. ‘85 voor het doel van Jonge Kracht verscheen, was het raak. Tom van der Velde gleed op het spekgladde veld weg, waardoor Thijs van Gestel zijn middenvelder Kevin van der Borden kon aanspelen en deze verzilverde deze buitenkans. 0 – 1. Dit was een ontzettende domper voor de thuisploeg. Het gevolg was wel dat het leek dat Jonge Kracht was  wakker waren geschut. De thuisploeg nam het initiatief en begon beter te spelen. In de dertiende minuut werd het veldoverwicht beloond door de gelijkmaker door Appi Sprenkel. Klaas Venderbosch speelde zich vrij en stuurde Luke Roelofs op rechts  weg. Zijn perfecte voorzet werd door Appi Sprenkel keurig binnen gekopt. Enkele minuten later was de 0-1 achterstand al omgebogen in een voorsprong. Rik Peters nam de hoekschop die vervolgens tegen de hand van Richard Jansen kwam. De scheidsrechter was gedecideerd en legde de bal op de stip. Klaas Venderbosch voltrok het vonnis en de Zandse ploeg stond op voorsprong. Niks leek een grote, klinkende overwinning in de weg te staan. Zeker niet toen even later diezelfde Klaas Venderbosch een inzet gekeerd zag door de doelman van O.V.C.’85, maar hij, de doelman vervolgens zijn meerdere moest erkennen in Fatih Sprenkel. Hij tekende voor een 3-1 voorsprong.  Jonge Kracht leek op rozen te zitten. De Huissenaren hadden overwicht en het betere van het spel. Hoe groot was de tegenvaller die Jonge Kracht te verwerken kreeg. Vlak voor rust werd Jonge Kracht weer verrast door een doodspelmoment. Nick van der Ham beging een overtreding en de ingebrachte bal werd hard in de hoek gekopt. Een katachtige redding van Ted Gerichhausen leek nog soelaas te bieden, maar de rebound werd door Richard Jansen binnen gewerkt. Dit bracht de ruststand van 3-2 op het scorebord.

Mede door de extreem harde wind zakte het voetbalniveau verder af. Van goed voetbal was geen sprake. Het veld was inmiddels veranderd in een moeras en de wind maakte combinatie voetbal onmogelijk. Wat over bleef was vechtvoetbal. Mouwen opstropen en bikkelen was het devies. In dit laatste waren de gasten uit Oosterbeek beter dan de Huissenaren. Klaas Venderbosch had na zestig minuten de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, toen hij alleen voor doelman René Gerrist verscheen, maar deze redde bekwaam. Het enige hoogtepunt uit de tweede heft kwam op conto van Kevin van der Borden. In de hoek van het zestienmeter gebied nam hij de bal vol op de slof en vervolgens sloeg de bal als een granaat in de bovenhoek. Dit betekende een 3-3 eindstand.

Door het oog van de naald.

Even dacht de thuisploeg nog de volle winst te behalen. Luke Roelofs werd in het strafschopgebied aangespeeld en schoot onberispelijk binnen. Echter, de goed leidende scheidsrechter had vooraf overtreding geconstateerd en keurde derhalve het doelpunt terecht af. In blessure tijd kroop Jonge Kracht nog door het oog van de naald. Uit het niets viel de bal voor de voeten van een O.V.C.’85 speler, die vervolgens snoeihard uit haalde. De lat boven Ted Gerichhausen bracht redding. Eerlijkheid gebied te zeggen dat een overwinning teveel van het goede zou zijn geweest voor OVC’85. Dat Jonge Kracht zich tevreden moest stellen met één punt werd als een nederlaag ervaren.

De spelersgroep van het eerste elftal hebben op eigen initiatief een weeksponsor in het leven geroepen. Dit impliceert dat bij iedere thuiswedstrijd een weeksponsor zich aandient. Deze week willen we ‘Buitenpoort Catering ‘ hartelijk danken.