Scheidsrechter

Ariens, J.

Accommodatie

Onbekend

Jonge Kracht pakte drie punten in een zwaar bevochten wedstrijd tegen GVA. Een wedstrijd die eigenlijk niet gespeeld had mogen worden. De weersomstandigheden waren van dien aard dat er van voetbal niet gesproken kon worden, laat staan van goed voetbal. Het verwonderde dan ook vriend en vijand dat deze wedstrijd doorging.

GVA won de tos en koos ervoor om te beginnen met de wind mee. Dit betekende dat de ‘kasteelheren van Gijsbert van Aemstel’ hele eerste helft een overwicht hadden en Jonge Kracht gedoemd was te verdedigen. Mede door het wind voordeel en de tomeloze inzet creëerde GVA diverse kansen. Na circa tien minuten spelen leed Jonge Kracht knullig balverlies op het middenveld. In de omschakeling brak GVA op rechts door en de voorzet werd door Johan Wigman tegen de touwen gewerkt. Heel Doornenburg  dacht aan een voorsprong. Echter, de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Dit was de eerste tegenvaller voor GVA. Enkele minuten later moest ook nog Tom te Boekhorst geblesseerd het veld verlaten. Ondanks deze aderlating bleven ze gevaarlijk voor het doel van Ted Gerichhausen. Net toen Jonge Kracht dacht met een 0 – 0 stand de rust te halen, kreeg GVA zijn verdiende voorsprong. Appi Sprenkel leed balverlies waardoor  zijn broer Fatih een overtreding begin binnen de ‘zestien’. Het gevolg een strafschop voor GVA, die hard en laag werd verzilverd. Dit betekende een ruststand van 1-0.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld dat de eerste helft. Had GVA in het eerste deel het initiatief, was dat in het tweede deel voor de Huissenaren. Het was na tien minuten spelen dat Luke Roelofs zichzelf op snelheid lanceerde. Vanaf de rechterkant ging hij op snelheid het strafschopgebied binnen en werd daar onreglementair gestopt. Het gevolg; ook een strafschop. Deze werd onberispelijk door Coen Siebenheller binnen geschoten. De stand was weer genivelleerd. Nu had Jonge Kracht het wind voordeel. Dit uitte zich in meer balbezit en kansen. Het spel werd bij tijd en wijle harder en onvriendelijker, zonder dat het daadwerkelijk escaleerde. Toch had de scheidsrechter, de heer Ariëns, eerder en duidelijker in kunnen grijpen. Door de felheid van beide ploegen, de regen de wind en het inmiddels onbespeelbare veld,  ontstonden er vaak hachelijke situaties die tot ernstige blessures hadden kunnen leiden. Het duurde tot de 68ste minuut voordat Jonge Kracht op voorsprong kwam. Een prachtige individuele actie van Appi Sprenkel en een even zo mooie afronding was goed voor het winnende doelpunt.

Door diverse elementen was er van (mooi/goed) voetbal  geen sprake. Spannend was het zeker. GVA probeerde op alle manieren de gelijkmaker te forceren. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Ted Gerichhausen en ternauwernood  kon Stijn van Dalen redding brengen. Het was de laatste minuten ‘billen knijpen’ of Jonge Kracht de overwinning over de streep zou trekken. Uiteindelijk zegevierde de Huissense formatie.

Tot slot kan men stellen dat de gelukkigste ploeg heeft gewonnen. Op basis van de tweede helft had Jonge Kracht ietwat meer aanspraak op de drie punten, maar eigenlijk had deze wedstrijd onder betere omstandigheden gespeeld moeten worden. Dan zou er sprake zijn geweest van een eerlijke krachtmeting. Desalniettemin vierde Jonge Kracht de overwinning.