Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

8 november 2015 14:00

Reijnen, J.W.

Na de blamerende nederlaag, vorige week tegen rksv Driel, had de Huissense formatie iets recht te zetten. Barry Heijse had tijdens de wedstrijdbespreking nadrukkelijk geappelleerd aan de lijfspreuk van de vorig jaar plotseling overleden trainer van het tweede team, Jo van Huet. Zijn motto was voor iedere wedstrijd; passie, plezier en beleving.

Daar refereerde de trainer aan. Ook tegen de laag geklasseerde Veluwezoom verlangde hij een gemotiveerde groep en dat er met beleving zou worden gespeeld. In de eerste deel van de wedstrijd leek het er niet op dat deze woorden veel impact hadden op de groep. Jonge Kracht begon matig. Ze gaven teveel ruimte weg en ze speelde onnauwkeurig. Ondanks dat Jonge Kracht meer balbezit had, kwamen ze in de zeventiende minuut met de schrik vrij. Doordat de aanvallers van Veluwezoom teveel ruimte werd gegund, kwam Marco Imming op de rand van de ‘zestien’ aan de bal en zijn schot werd door de paal gekeerd. Jonge Kracht leek wakker en ging beter spelen. Dit resulteerde in meer balbezit en kansen. Het was in een rommelige fase dat Klaas Venderbosch zijn medespeler Appi Sprenkel lanceerde en deze bekwaam zijn eerste treffer van de middag liet aantekenen. Van Veluwezoom zijde werd er nog geprotesteerd wegens een vermeende overtreding van Klaas Venderbosch. Echter, het doelpunt werd toegekend. Na de 0 – 1 toonde Jonge Kracht bij vlagen dat het instaat is goed veldspel op de mat te leggen. Er waren een aantal goede aanvallen te bewonderen. Jammer dat Klaas Venderbosch en Appi Sprenkel faalde in de afronding. Het duurde tot vlak voor rust voordat Jonge Kracht de verlossende 0 – 2 op het scorebord zette. Fatih Sprenkel was in de dertigste minuut de geblesseerde Niek Janssen komen vervangen. Een vrije trap van Stijn van Meurs werd nog wel door de Arnhemse doelman gekeerd, echter de rebound was een eenvoudige prooi voor de zojuist ingevallen Fatih Sprenkel. 0 – 2.

Ondanks de  donderspeech van de Arnhemse trainer Gio  Zweers  tijdens de rust, kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Jonge Kracht kreeg een hoekschop te nemen en Stijn van Meurs wist het hoofd van Ferdi Jansen te vinden. De Jonge Kracht aanvoerder kon bij de tweede paal ongehinderd binnen koppen. 0 – 3 en de wedstrijd was gelopen. Wat er daarna gebeurde is nauwelijks het vermelden waard. Jonge Kracht speelde goed, creëerde  kansen en maakte ook de kansen af. Zo liet Rik Peters op aangeven van Coen Siebenheller de 0-4 aantekenen en toen de scheidrechter Bobby Imming wegstuurde met tweemaal geel voor praten en even later ook de aanvoerder voor hetzelfde vergrijp zijn biezen kon pakken was het een ongelijke strijd helemaal beslecht. Met negen tegen elf kon de formatie uit Huissen uitlopen tot 0 -7. Nick van der Ham scoorde de vijfde, Appi Sprenkel zijn tweede van de dag en Klaas Venderbosch tekende voor het slotakkoord met de 0 – 7. Dat ook nog een leider en de assistent scheidsrechter van Veluwezoom van het veld werden gezonden was voor het verloop van de wedstrijd onbelangrijk. Jonge Kracht speelde, na de eerste 25 minuten een goede wedstrijd. Of deze overwinning tot stand kwam door het goede spel van Jonge Kracht of door de zwakte van Veluwezoom of de beslissingen van de scheidsrechter, de heer Reijnen, laat ik aan de neutrale toeschouwer over.