Scheidsrechter

Reintjes, H.T.

Accommodatie

Onbekend

Jonge Kracht begon in de inmiddels vertrouwde formatie. Op doel Ted Gerichhausen, achter; Tom van der Velde, Ferdi Jansen, Niek Janssen en Stijn van Dalen. Midden; Stijn van Meurs, Rik Peters, Klaas Venderbosch en Fatih Sprenkel en de twee voorhoede spelers; Luke Roelofs en Appi Sprenkel. Tijdens de wedstrijdbespreking werd er langdurig bij stil gestaan dat 1 november een zeer belangrijke dag kon worden. Bij winst zou het goed mogelijk zijn om als tweede de eerste periode af te sluiten. Tevens werd de tegenstander uitgebreid besproken en het strijdplan bepaald.

Hoe anders verliep de wedstrijd. Alle goede bedoelingen ten spijt, alles wat er fout kon gaan ging fout. Deels door falen aan Jonge Kracht zijde, anderzijds door goed en slim veldspel van de Drielse gasten. Driel begon voortvarend aan de wedstrijd. De 36-jarige Jeroen Peters fungeerde als spits annex aanspeelpunt en dit deed hij op een dusdanige wijze dat het een permanente plaag was voor de Jonge Kracht defensie.

Al na drie minuten kreeg Jonge Kracht de eerste tik te verwerken. Een hoekschop werd door de Ted Gerichhausen niet goed verwerkt en de bal viel voor de voeten van de 16-jarige Lars Smeenk. Deze pakte dit cadeau maar al te graag uit. 0 - 1. Men zou denken dat de thuisploeg nu wel bij de les zou zijn en de mouwen zou opstropen. Echter in de veertiende minuut kon Jonge Kracht voor de tweede maal aftrappen. Doordat Jonge Kracht slordig en onnauwkeurig omging met het balbezit, kreeg Driel kans op kans. In de omschakeling was het wederom Jeroen Peters die perfect kaatste op Twan Beijer, die rustig en bekwaam vanaf 16 meter onhoudbaar binnen schoot. 0 - 2. Kon het nog erger. Ja dus. Nog voor rust stond de 0 – 3 al op het scorebord. Een klassieke counter vonniste definitief alle illusies van Jonge Kracht. De wedstrijd was in feite al gespeeld. Deed Jonge Kracht dan niets terug. Zeker wel een vrije trap van Rik Peters kwam via de binnenkant van de paal wederom in het veld. De wet van Murphy was heden middag ook voor Jonge Kracht van toepassing. De thuisploeg begon te slap aan dit duel en wat men ook probeerde, het tij kon niet meer worden gekeerd. Klaas Venderbosch wist nog wel twee maal te scoren en Luke Roelofs kwam nog vrij voor de Drielse doelman, maar zijn poging werd tot hoekschop verwerkt. Even had Jonge Kracht nog de hoop om er een gelijk spel uit te slepen, maar dit zou teveel van het goede zijn geweest. De gasten uit Driel stapte na 90 minuten met een verdiende 2 – 3 overwinning van het veld.