Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

18 oktober 2015 14:30

Bosman, Z.H.

Na de zwaarbevochten overwinning vorige week op Angeren, was het deze week een makkie van de bovenste plank. Jonge Kracht behaalde een verdiende- en gemakkelijke overwinning op het zeer povere R.W.W. uit Renkum. Als men de Zandse vereniging iets zou mogen verwijten, was het wel het gegeven dat ze verzuimde een monsterscore neer te zetten. Een uitslag van zes of zeven nul had zeker niet misstaan, en was niet geflatteerd geweest.

Jonge Kracht had in de aanloop van deze wedstrijd enkele tegenslagen te verwerken gekregen. De doelmannen Ted Gerichhausen en Joey Willemsen moesten met respectievelijk een rugblessure en een pinkbreuk verstek laten gaan, evenals Gijs Thuis was niet fit genoeg voor deze wedstrijd.

Jonge Kracht begon gedreven en fanatiek. Ze probeerde R.V.W. direct onderdruk te zetten en al ras bleek dat Jonge Kracht de bovenliggende partij was. De Huissense vereniging creëerde diverse kansen en had veel balbezit. De Blauw Witten uit Renkum straalde ook geen moment uit dat ze wilde voetballen. De intentie was het voorkomen van een tegendoelpunt en hopen op een uitval. Bij balbezit voor Jonge Kracht lieten ze zich ‘in zakken’ tot de middenlijn. Het enige wat ze probeerde,was wachten op een bevlieging van de behendige, snelle aanvoerder, Koen Vermooten. Ook dit beperkte zich tot een tweetal acties. Paul de Wit, de doelman van Jonge Kracht werd in de totale wedstrijd niet vaker dat drie keer getest.

Desondanks duurde het nog tot de 34ste minuut voordat Jonge Kracht de score opende. Een prachtige combinatie werd opgezet door Klaas Venderbosch, deze speelde de bal door naar Fatih Sprenkel, die vervolgens zijn broer aanspeelde. Appi Sprenkel verzilverde deze kans bekwaam. 0 – 1. Vijf minuten later stond het al 0 – 2. RVW kwam op de helft van Jonge Kracht en gaf hierdoor veel ruimte weg achter de verdediging. Niek Janssen speelde de bal naar voren en de verder goed keepende doeman, Mike Vermey, verkeek zich volledig op deze bal. Met als gevolg dat Luke Roelofs simpel zijn vijfde competitietreffer kon laten aantekenen. 0-2 was tevens de ruststand.

Het verhaal van de tweede helft is snel verteld. Jonge Kracht was oppermachtig. Ze speelde bij vlagen R.V.W. volledig van de mat. Het is niet chauvinistisch te vermelden dat het balbezit 70/30 % was in het voordeel van Jonge Kracht. Het creëerde kans op kans. Echter, door goed keeperswerk van de Renkumse doelman en het onzorgvuldig omgaan met de geboden mogelijkheden, duurde het nog tot de ver in de tweede helft voordat Fatih Sprenkel de 0 – 3 liet aantekenen. Ondanks dat de overwinning veel groter uit had kunnen vallen, zaten de drie punten in de tas van de Huissenaren. Dit tot volle tevredenheid van alle meegereisde supporters.