Angeren 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

11 oktober 2015 14:00

Pit, H.A.

Het eerste elftal van Jonge Kracht wist de 70ste verjaardag van de voetbalvereniging extra glans te geven door een zwaar bevochte overwinning op s.v. Angeren. De beladen derby begon voor de gasten uit Angeren rampzalig. Nog voordat de oranje rook was opgetrokken stonden ze al met 1 – 0 achter.

Jonge Kracht begon de wedstrijd goed. Ze probeerde met rustig combinatievoetbal een overwicht te creëren en de gasten uit Angeren hun wil op te leggen. Dit lukte wonderwel. Al in de derde minuut bracht Gijs Thuis met een ‘steek pass’ Fatih Sprenkel in stelling. Zijn inzet werd door de doelman van Angeren tot hoekschop verwerkt. Klaas Venderbosch nam de hoekschop die door Appi Sprenkel werd binnen gelopen. Dit was een prachtige opsteker voor de Huissense formatie. Jonge Kracht bleef overwicht houden en had in deze fase het betere van het spel.  Het was het Leon Queens die na circa 15 minuten voor het eerst de Jonge Kracht doelman testte met een hard schot .  Zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Voordat Angeren meer van zich liet zien had Jonge Kracht de stand al verdubbeld. Tom van der Velde bracht Luke Roelofs in stelling die met zijn snelheid alleen op Angeren doelman Tim Buurman afging en bekwaam afrondde. Na 15 minuten stonden de Huissenaren al op een riante 2 – 0 voorsprong.  Na een groot half uur veranderde het spelbeeld. Angeren kroop uit zijn schulp en ging meer fysiek geweld in de strijd gooien.

In plaats dat Jonge Kracht bleef doen wat ze het eerste half uur deden, namelijk rustig de bal rond laten gaan, gingen ze mee in het fysieke geweld van Angeren. Het combinatievoetbal werd ingeruild en daarvoor in de plaats werd uitsluitend de lange bal gehanteerd. Mede hierdoor kon Angeren groeien in de wedstrijd en creëerde ze een overwicht. Dit resulteerde vlak voor rust in de aansluitingstreffer. Tim Arnst speelde Tim Brandts  aan, die zich met een mooie beweging ontdeed van de linksachter van Jonge Kracht. Zijn voorzet werd door Bram Giesbertz hard tegen de touwen gewerkt. Dit betekende een ruststand van 2 – 1.

Een derby met hoofdletters geschreven

In de tweede helft vergaten beide teams te voetballen. Het werd een gevecht dat op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Een derby met hoofdletters geschreven. De scheidsrechter had zijn handen vol om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Veel overtredingen over en weer, irritaties en opstootjes ontsierde de wedstrijd. Tot tweemaal toe schreeuwde de Angeren aanhang om een strafschop. Eenmaal voor een handsbal van Ferdi Jansen en eenmaal voor een overtreding van Tom van der Velde. De scheidrechter zag er in beide gevallen geen overtreding in. Dit tot ongenoegen van de Angerse spelers. Van acceptabel voetbal was van zowel Huissense- als Angerse kant al lang geen sprake meer . Jonge Kracht wist de zwaarbevochten drie punten over de streep te trekken.