Verdiende overwinning Jonge Kracht op O.S.C.

Scheidsrechter

Annink, G.

Accommodatie

Onbekend

De Kermis is voor de Huissense formatie goed begonnen. Vooraf was er al afgesproken dat de gehele selectie – ongeacht de uitslag-  na de wedstrijd een “drankje” zou gaan nuttigen bij “Der Deutsche Mittag”. Na de verdiende 3 – 0 overwinning was er reden genoeg om gezellig een kermisborrel te nemen.

Tijdens de wedstrijdbespreking had Barry Heijse het belang van deze wedstrijd benadrukt. Bij winst kun je naar boven kijken, bij verlies moet de selectie zich oriënteren op het onderste deel van de ranglijst. Deze boodschap hadden de spelers zich goed in het hoofd geprent. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Huissenaren zien dat er voor O.S.C.  niets te halen viel deze middag.

Jonge Kracht begon sterk. In het eerste deel van de wedstrijd creëerde Jonge Kracht al enkele kansen. Een kopbal van Ferdi Jansen ging net naast en een afstandschot van Fatih Sprenkel eindigde op de lat. Het duurde nog tot de 24ste minuut voordat de Zandse formatie het overwicht in doelpunten wist om te zetten. Stijn van Meurs speelde zich met een prachtige,  vloeiende beweging vrij aan de linker kant van het veld. Vervolgens leverde hij een perfecte voorzet af die door Luke Roelofs bekwaam werd binnen getikt. 1 -0. O.S.C. probeerde door meer fysiek geweld het tij te laten doen keren. Echter, de defensie van Jonge Kracht gaf geen krimp. Er werd geconcentreerd en fel verdedigd en het duurde tot de 39ste minuut voordat Ted Gerichhausen voor de eerste keer werd getest. De ruststand werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong.

Na de pauze veranderde er in feite weinig aan het spelbeeld. Jonge Kracht bleef de betere ploeg, gaf niks weg en creëerde zelf diverse mogelijkheden. Het wachten was op het verlossende tweede doelpunt. Deze kwam van de voet van Fatih Sprenkel. Luke Roelofs speelde zich vrij en bediende Fatih Sprenkel, die vervolgens ongehinderd de trekker kon overhalen. Vanaf dat moment speelde de Huissenaren een gewonnen wedstrijd. Jonge Kracht kreeg meer en meer ruimte om de voorsprong uit te bouwen, maar Klaas Venderbosch en Gijs Thuis schoten respectievelijk over en tegen de Oosterhoutse doelman. Het was weer Fatih Sprenkel die de eindstand op het scorebord bracht. Hij werd op eigen helft gelanceerd en stormde richting Oosterhouts doel. Rand zestien meter loste hij een houdbaar schot, die door Michel Stuivenberg verkeerd werd beoordeeld. Het gevolg een 3 – 0 eindstand. Dat doelman Stuivenberg de wedstrijd kom volmaken, had hij te danken aan de verder goed leidende scheidsrechter, de heer Annink uit Almelo. Vlak voor tijd torpedeerde hij Rik Peters net buiten het strafschopgebied. Waar rood een verdiende straf was geweest, bleef het bij geel. Dit deed verder niets af aan de 3 – 0 overwinning voor Jonge Kracht.