Jonge Kracht 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse F

20 september 2015 14:00

Ihtiyar, O.

Jonge Kracht heeft een ogenschijnlijke gemakkelijke overwinning geboekt op het,  uit Heteren afkomstige SDOO. Dit was echter geenszins het geval. Nadat de wedstrijd opgang was gekomen, probeerde  Jonge Kracht de tegenstander hun wil op te dringen. Het leek bij vlagen dat Jonge Kracht het betere van het spel had, echter, het was aan de Huissense doelwachter te danken dat de nul op het scorebord bleef staan. Na ongeveer twintig minuten kreeg de nummer 10 van Jonge Kracht, Fatih Sprenkel, rond de ‘zestien’ de bal voor zijn rechter en via de paal knalde hij hard binnen.  Nog in dezelfde minuut moest Ted Gerichhausen adequaat optreden. De nummer 7 van SDOO, de kleine rechterspits Jeffrey Peelen, liep weg uit de rug van Stijn van Dalen en kwam oog in oog voor de Ted Gerichhausen. Dit was zijn eerste van de drie prachtige reddingen van de Huissense doelman. Dat na vijfenveertig minuten de stand van 0 – 1 op het scorebord stond, was te wijten aan de falende afwerking van SDOO en het prima keeperswerk van Ted Gerichhausen.

Na de pauze had dan ook geen enkele mee gereisde Jonge Kracht supporter een eindstand van 1 – 5 verwacht. Barry Heijse bracht na circa 14 minuten Luke Roelofs in het veld voor Ted van Onna. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. SDOO moest meer nog dan voorheen de aanval zoeken, waardoor er voor de Jonge Kracht aanvallers meer ruimte ontstond. Klaas Venderbosch stuurde de net in gevallen  Luke Roelofs weg in de diepte en met de snelheid van een T.G.V., liet hij  zijn tegenstander de hakken zien en scoorde beheerst de 0-2 . Het Heterse verzet was gebroken. Vanaf dat moment speelde Jonge Kracht een gewonnen wedstrijd. Het was Stijn van Meurs die de derde treffer liet aantekenen. Dat het nog even spannend leek te worden was te danken aan Tom van der Velde. Hij veroorzaakte een onnodige strafschop, die door Timo Jansen – nota bene een familielid van Tom van der Velde – onberispelijk werd binnengeschoten. 1 – 3. De tegenstander kreeg nog even hoop dat er nog iets te halen viel, maar na de tweede treffer van Luke Roelofs was het verzet gebroken. Dat Appi Sprenkel voor het slotakkoord zorgde was slechts voor de statistiek. 1 – 5.

Jonge Kracht behaalde een verdiende 1 – 5 overwinning die, gezien de kansen die SDOO kreeg in de eerste helft, misschien wel ietwat geflatteerd genoemd mag worden