Scheidsrechter

Donners, C.F.H.

Accommodatie

Onbekend

Met nog ongeveer 20 minuten te spelen leek Thijs Barten de man of the match te worden. De van Jonge Kracht afkomstige speler was tot dat moment de grote man met twee doelpunten, een schot op de lat en een permanente plaag voor de Jonge Kracht defensie. Hij werd wel de meest besproken man. Echter, niet op de wijze waarop hij had gehoopt.
Ongeveer 20 minuten voor het einde van de wedstrijd, met een, vanuit Jonge Kracht oogpunt uitzichtloze stand, kwam Thijs Barten in een duel met Tom van der Velde ongelukkig te val. Het resultaat een afschuwelijke blessure aan zijn schouder. De wedstrijd werd meer dan een half uur stilgelegd, alvorens de HAVO spits met een ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Deze verdrietige aftocht zou bepalend zijn voor het restant van de wedstrijd

De ploeg van Fred Razing kwam ijzersterk uit de startblokken. Nog voordat de thuisploeg goed en wel dachten aan de wedstrijd te zijn begonnen, keken ze al tegen een 0-1 achterstand aan. HAVO probeerde door heel fanatiek en agressief spel Jonge Kracht onderdruk te zetten. Zo ontstond ook de 0-1. Gijs Thuis werd gedwongen de bal terug te spelen op doelman Ted Gerichhausen. Lex Doeleman zette de doelwachter van Jonge Kracht dusdanig onderdruk dat hij een overtreding beging. De scheidsrechter beloonde de overtreding met geel en een strafschop. Deze kans liet Thijs Barten niet onbenut. Dit was een psychische dreun voor de Zandse formatie. Het leek of de wedstrijd van vorige week werd herhaald. Jonge Kracht speelde veel te gehaast, liet zich irriteren door de felle manier van duelleren van HAVO zijde, was onnauwkeurig en vergat te voerballen. Dat het bij de rust slechts 0-1 stond was een meevaller voor Jonge Kracht. Ondanks een donderpreek in de rust, veranderde er niet veel in het veld. Het werd onvriendelijker en de zeer matig leidende scheidsrechter, de heer Donners, had zijn handen vol om de wedstrijd niet te laten ascaleren. Jonge Kracht probeerde door het inbrengen van Mitch Janssen en Ted Milder de bakens te verzetten. In eerste aanleg veranderde er vrijwel niets en bleef HAVO de bovenliggende partij. Een goede aanval van HAVO werd door Lex Doeleman prachtig afgerond. De strijd werd hierdoor nog hectische. Het werd erg rommelijk en zo nu en dan zeer onvriendelijk. De 0-3 kwam ook nog. Thijs Barten werd in duidelijk buitenspel positie aangespeeld, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent scheidsrechter en keurde volledig onterecht het doelpunt toe. Gelopen koers dachten spelers en toeschouwers. Toen gebeurde het voorval met Thijs Barten. Na de gedwonge pauze van ongeveer 35 minuten werd de wedstrijd weer hervat. Het kon nog erger voor de gasten uit Haalderen. Bij een hoge voorzet ging de doelman bij het neerkomen door zijn knie. Ook hij moest, zoals het zich laat aanzien met een ernstige blessure het veld verlaten. Dit was teveel voor de ploeg uit Haalderen. Met nog een kwartier te spelen werd Klaas Venderbosch door Thijs Jansen in stelling gebracht en de nummer 9 van Jonge Kracht scoorde. 1-3. Ferdi Jansen trok mee naar voren om 'oorlog 'te maken en bij de eerste hoge voorzet kopte hij de 2-3 binnen. HAVO was nu helemaal van slag. Alles wat er mis kon gaan, ging dan ook mis. De Zandse ploeg rook bloed en er werd nu passie, bezieling en hartstocht op de grasmat gelegd. In en om het veld geloofde plotseling iedereen in een klein wonder. De thuisploeg bleef drukken en dwong HAVO tot het maken van fouten. Ted van Onna zorgde met nog enkele minuten op de klok voor de gelijkmaker. Een hoekschop van Stijn van Meurs kopte hij hard binnen. De supporters uit Haalderen schreeuwde dat de 90 minuten allang voorbij waren. De scheidsrechter was een andere mening toegedaan. Dit bracht Jonge Kracht de volle winst. In de slotminuut viel in een onoverzichtelijke situatie de bal voor de voeten van Fatih Sprenkel. Hij bedacht zich niet en liet het winnende doelpunt noteren.

Of deze overwinning een eerlijke afspiegeling van de wedstrijd was, en of hij verdient te noemen was is een vraag die voor de Jonge Kracht supporter, speler en trainer niet relevant is. Van belang waren de drie punten.