Scheidsrechter

Baardman, P.

Accommodatie

Onbekend

6 september 2015 zal voor Jonge Kracht de boeken in gaan als de meest dramatische competitiestart ooit. De wedstrijd tegen VVO begon met een minuut stilte wegens het overlijden jl. donderdag van de heer kersten, de vader van verdediger Luuk Kersten van VVO.

Bij aanvang van de wedstrijd leek er voor de Huissense brigade nog geen vuiltje aan de lucht. De eerste 20 minuten ging het spel redelijk op en neer. Jonge Kracht speelde gegroepeerd omdat de voorinformatie had duidelijk gemaakt dat VVO beschikt over een zeer behendige voorhoedde. Gaande weg kreeg VVO ietwat meer balbezit  en ontstond er meer dreiging rond het strafschop gebied van Jonge Kracht. Enkele knappe redding van de Jonge Kracht doelman, Paul de Wit voorkwam een achterstand en de Rozendaalse spits, Sam van Nieuwenhof kopte van 5 meter afstand snoeihard over. Dit waren de eerste waarschuwingen voor de verdediging van Jonge Kracht. VVO voerde de druk op en door snel combinatie voetbal, waardoor de Huissense formatie werd teruggedrongen. In de 35ste minuut werd Ramon Steenbergen binnen het zestienmeter gebied aangetikt door Ferdi Jansen. De nog jeugdige scheidsrecht Baardman uit Arnhem legde de bal resoluut op de stip. Deze kans werd door Marco Corba onberispelijk benut. 1 - 0, dit was tevens de ruststand.
Na de pauze wilde Jonge Kracht de achterstand ombuigen. Echter, dit gebeurde te geforceerd en met teweinig overleg en te gehaast. Het gevolg; geen goede bal aanname, verkeerde passes en minder gelukkige keuzes. Hierdoor kreeg de thuisploeg nog meer ruimte en deze maakte daar dankbaar gebruik van. Een overtreding van Gijs Thuis, rond de "zestien" luidde het definitieve einde in. Marco Corba plaatste zich wederom achter de bal en schoot de bal schitterend langs de muur tegen de touwen. In feite was hiermee de wedstrijd beslist. VVO ging nog gemakkelijker spelen en Jonge Kracht nog onnauwkeuriger. In een laatste poging het tij alsnog te keren werden er een aantal wissels doorgevoerd en ging Jonge Kracht achter een op een spelen. Dit was een kolfje naar VVO's hand. Middels enkele snelle aanvallen en nog een strafschop liepen de gastheren uit naar een 6 - 1 overwinning. Dat Stijn van Meurs uit een vrije trap nog de ere treffer liet aantekenen, was slechts voor de statistiek. Op de overwinning van VVO viel niks af te dingen. Dat hij ietwat geflatteerd uitviel, maakte de pijn  van deze nederlaag niet minder groot.