Scheidsrechter

Soeter, J.M.M.

Accommodatie

Onbekend

Een nieuwe speelronde en nieuwe kansen voor Jonge Kracht 2. Ditmaal tegen een tegenstander uit de buurt, namelijk de groen/witten uit Wijchen; AWC. Tevens de nummer 4 uit de hoofdklasse, geen slechte tegenstander dus.

Goed georganiseerd
In de eerste helft werd er zeer gedisciplineerd gevoetbald door Jonge Kracht. AWC kreeg in het eerste half uur geen mogelijkheden en kon enkel de bal achterin wat rondspelen. Na een onderschepping achterin wist Theo de bal te steken op Luke, die het van een afstand probeerde (of probeerde voor te zetten?), en de bal pardoes in de verre hoek zag vliegen. Een lekkere start en het was zaak om zo door te blijven gaan.

Gelijkmaker en achterstand
De wedstrijd leek onder controle, maar uit een spaarzame corner wist AWC na zo'n 35 minuten de bal op het hoofd te krijgen van de spits; 1-1. Wat gebeurde ons nu? En of het nog niet genoeg was, kwam uit kans 2 de achterstand 2-1. Wat overigens tot 2x toe overduidelijk 100% buitenspel was. De warrig fluitende leidsman dacht er anders over en had blijkbaar een Wijchense hotline lopen. Zeker daar waar eerder Jonge Kracht tot 3/4 keer toe onterecht voor buitenspel werd afgevlagd.

Altijd doorgaan
Teleurgesteld gingen we de rust in. Wel wetende dat we goed speelden en we gewoon door moesten gaan met het voetbal dat we lieten zien. Toch wisten we ondanks het betere veldspel in de tweede helft niet meer het geen te brengen van de eerste helft. Edoch hadden we nog meer en betere kansen dan AWC, welke niet verder kwam dan 1 vrije trap op de rand 16. Waarbij vermeld moet worden dat het Huissense slot op de deur er hier ook met rood af had gekund.

Helaas wederom verloren, zonder weggespeeld te worden en zelfs beter te zijn. Uithuilen en weer doorgaan. De aankomende week wacht de andere Wijchense tegenstander: Woezik. Opnieuw een kans op 3 punten.