88'

Mannen zondag, 2, Hoofdklasse A

2 november 2014 10:30

Nijhuis, H.A.J.

Op het programma stond alweer het 8e competitieduel van het nog prille seizoen tegen de Groesbeekse grootmacht Achilles '29. Een wedstrijd die op voorhand als zwaar betiteld mocht worden. Dit aangezien tot aan het eerste fluitsignaal het keurkorps van van Huet slechts 3 punten bij elkaar wist te sprokkelen en Achilles vice-kampioen en kampioen was in de Hoofdklasse de afgelopen twee jaren.

Zwakke start
Na een niet al te beste warming-up leek het snel de verkeerde kant op te gaan voor de roodhemden. Na zo'n 5 minuten wist Achilles de eerste kans te verzilveren uit een voorzet vanaf de linkerkant. Tussen twee verdedigers in wist de spits van Achilles kogelsvrij binnen te knikken.

En het werd erger. Nog geen 10 minuten later wist de lichtvoetige rechtsvoor van Achilles Job te passeren en de bal via de voet van gelegenheidskeeper Marco Kamps binnen te schuiven.  2-0 en dat na een kwartier. Dat beloofde niet veel goeds.

De rug rechten
Achilles dacht een makkelijke ochtend tegemoet te gaan. Maar kwam bedrogen uit. Het twidde besloot meer passie en fysiek in de wedstrijd te gaan gooien. Wat resulteerde in een zeer sterke laatste twintig minuten met een optisch overwicht enkele goede kansen en de aansluitingstreffer via Dirk. Met een 2-1 ruststand kon het twidde aan de thee.

Goed voetbal
In de tweede helft zette Jonge Kracht de goede lijn voort, Achilles probeerde van achteruit te voetballen maar kwam tekort tegen een getergd Jonge Kracht. Goede aanvallen en kansen volgden, resulterend in de gelijkmaker van Kevin Aaldering. Welke koel de bal langs de keeper van Achilles schoof. Nog geen minuut later leek het al 3-2 te gaan worden, maar helaas schoot Kevin Peters uit een uitbraak op de lat.

Boem Boem Sluiter
Achilles probeerde nog wel, maar kon weinig tegenover de Huissense dadendrang zetten. Daar waar het leek te eindigen in een gelijkspel besloot Jesper anders. Uit een snoeiharde corner van Kevin Peters wist hij de bal te verlengen bij de eerste paal in de verre hoek van de goal. Een prachttreffer behorend bij deze prachtige wedstrijd.

In de resterende minuten had Jonge Kracht z'n zaakjes op orde en konden de 3 punten terecht bijgeschreven worden. Het publiek was de grote winnaar en door de overwinning doet het twidde weer helemaal mee in de zondag Hoofdklasse A.