12 oktober 2014 10:30

Hermsen, M.

Een mistige zondagochtend op een zompig hoofdveld beloofde niet veel goeds. Gezien het ideale omstandigheden zijn voor het om het boerenkoolvoetbal bekend staande Stevo. Al dan niet werden de mannen van van Huet en Willemsen met de boodschap 'voetballen' de wei ingestuurd. En zo geschiedde.

Combinatievoetbal

De bedoelingen van Stevo werden gelijk duidelijk. Aftrap; 1x overspelen en vervolgens heel hard naar voren schieten om daarna een handbalverdediging op te trekken. Ideale omstandigheden voor Jonge Kracht om rustig de bal rond te laten gaan. De eerste helft toonde een veel sterker Jonge Kracht zonder al te veel grote kansen te scheppen. Bij enkele strakke voorzetten kon net geen voetje komen en schoten misten de juiste richting. Stevo kon er niet veel tegenover zetten dan fysieke arbeid en het straaljagerballen naar voren.

Iniesta

Na 60 minuten voetbal kwam Jonge Kracht op voorsprong via een hard schot uit de lucht van Jesper Sluiter na een Iniesta achtige pass met buitenkant voet van Kevin Aaldering.

Het bleek ook gelijk de wekker te zijn van Stevo. Want ineens gooiden zij vele malen extra fysieke arbeid in de wedstrijd en werd het vermoeide middenveld van Jonge Kracht genoodzaakt tot het weggeven van corners en vrije trappen. Koren op de molen van Stevo. Zo scoorden middels één van de vrije trappen de reuzen uit Geesteren na 75 minuten de gelijkmaker.

Rug rechten

Jonge Kracht besloot na de 1-1 weer te gaan voetballen met enkele goede kansen als gevolg. Na zo'n 80 minuten was het topscorer Appie Sprenkel die een subtiele pass van Joep van Elferen tegendraads tegen het net kopte.  Zo was daar wederom de voorsprong van 2-1, met nog 10 minuten te gaan.

Paniek

Wat de laatste 10 minuten zich afspeelde leek op paniek en totale vermoeidheid bij Jonge Kracht. Stevo pompte alles hard en hoog naar voren, en met gevaar. Zo moest Gert-Jan nog een keer redden op de achterlijn en wist de spits van Stevo nog eens de deklat te teisteren. Het geluk was ditmaal echter met de roodhemden, zodoende werden de 3 punten uit het vuur gesleept.

De 12e positie op de ranglijst is het resultaat van de eerste drie punten. Zaak om dit over twee weken een goed vervolg te geven in de degradatiekraker tegen SDC'12 uit Denekamp. Zo'n kleine 2 uur rijden, waar van akte.