Dirk Lentjes (intikker)

Mannen zondag, 2, Hoofdklasse A

5 oktober 2014 10:30

Hofman, H.

Voor de 5e competitieronde stond de uitwedstrijd tegen Schalkhaar op de rol. Ook een nieuwkomer in de hoofdklasse A nadat zij zich via playoff wedstrijden wisten te promoveren naar het hoogste niveau der reserve-elftallen. Met een volledig tweede elftal en 4 nipte nederlagen op zak waren de mannen van van Huet en Willemsen gebrand op de eerste drie punten tegen de ploeg uit het gelijknamige Schalkhaar.

Weinig te genieten

In de eerste helft liet Jonge Kracht de bal aan Schalkhaar welke tot de 16 meter het beste van het spel had. Ondanks enkele vrije trappen en corners wisten de Sallanders niet echt gevaarlijk te worden en anders had de sterk keepende Ted Gerichhausen de bal te pakken. Jonge Kracht wist via Kevin Peters via enkele spaarzame counters nog gevaarlijk te worden, zonder Schalkhaar echt te laten schrikken. Al met al een weinig spectaculaire eerste helft en een 0-0 ruststand.

Schalkhaars' Dolle 7 Minuten

Wat er in de rust in de koppies van het tweede heeft afgespeeld blijft gissen, maar een zwakke start in de tweede helft zorgde voor 7 dolle minuten van Schalkhaar. De eerste goal kwam uit een onberispelijk ingeschoten penalty na een lichte overtreding van Theo Lentjes op de rand van de 16. Nog geen 2 minuten later zoefde de rechtsbuiten van Schalkhaar langs Job Gerichhausen om in het centrum de bal panklaar op het hoofd van de midvoor van de Schalkhaarders te leggen. De laatste Schalkhaarder storm kwam 5 minuten later na balverlies op het middenveld van Jonge Kracht, de counter welke volgde was ook keeper Ted Gerichhausen te machtig.

Op hoop van zegen

Zo stond het 3-0 en was daar de vijfde nederlaag in het vooruitzicht. Toch bleek er nog bijna wat te halen. Schalkhaar vond het wel welletjes en Jonge Kracht rechtte nog één keer zijn rug. Zo ontstond er nog de 3-1 van Mark Janssen na aangeven van Timon Markus en wist Dirk Lentjes er nog 3-2 van te maken zo'n 5 minuten voor tijd. Alles of niets was het devies en bijna wist Mark Janssen middels een schot in de laatste seconden nog de 3-3 te maken, waar Schalkaar vlak daarvoor via een counter verzuimde de genadeklap uit te delen.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter na zo'n 95 minuten voor het eindsignaal en stond het tweede wederom met lege handen. Ditmaal verdiend, want Schalkhaar was gezien de hele wedstrijd de betere ploeg. Volgende week vervolgt de jacht naar de eerste drie punten in de nu al 6 punten wedstrijd tegen mede hoofdklasse keldergenoot Stevo.