Vandaag moesten de jongens tegen VVO C1 in het pittoreske Rozendaal, mooi gelegen aan de rand van het bos met prachtig nazomer weer.

Zeb

Flo                         Tim                                                       Bram                     Stijn

Max                                      Robin                                   Vic

Ted                                       Dries                                     Joep

Mees en Julian begonnen op de bank. Niels ook, maar dan geblesseerd aan zijn heup en kon daardoor de hele wedstrijd niet spelen.

De Teams hadden elkaar al eerder ontmoet op het toernooi bij VDZ en dus wisten ze wel een beetje wat ze van elkaar konden verwachten.

De wedstrijd begon goed want in de tweede minuut wist Vic na een assist van Ted de bal al in het net te plaatsen. Lekker! De stemming zat er natuurlijk gelijk lekker in, maar die werd langzaam minder want we kwamen steeds minder van onze eigen helft af. Stijn had het zwaar, want die had een hele snelle rechtsbuiten om te verdedigen. En zo hadden onze aanvallers het op hun beurt ook moeilijk met de verdediging aan de andere kant. Zo werd de eerste helft steeds meer voor de tegenpartij en gingen we met 2-1 de rust in.

In de rust was Mees gewisseld voor Max. De tweede helft begonnen we een stuk beter. Ik hoorde iets over met de punt naar voren spelen, ik neem aan dat de voetbalkenners dan wel genoeg weten.

In ieder geval kregen we wat meer de bal voor het doel van de tegenstander en hadden we het geluk dat een speler van VVO een penalty voor ons versierde door een handsbal. En zo geschiedde het dat Dries vanaf 11 meter cool de juiste hoek vond en de keeper de verkeerde. 2-2.

Het was duidelijk dat onze jongens er weer geloof in kregen en VVO wat gefrustreerd raakte wat resulteerde in meerdere overtredingen waar twee gele kaarten uit voort kwamen. Een van deze overtredingen op Ted was wat ons betreft een zuivere penalty maar daar dacht de scheidsrechter anders over en liet het een vrije trap zijn op de rand van de 16. Mees die nog flink op zijn knie geraakt was moest gewisseld worden in de 58ste minuut, en zo kwam Julian het veld in voor Mees. Bram liet vandaag zien dat hij kopsterk is en wist op die manier door een corner van Joep de bal keurig in het net te plaatsen. Later lukte hem dat bijna nog een keer. VVO wist aan onze kant meerdere keren gevaarlijk te worden. Bij een vrije trap wist Tim de bal nog mooi van de lijn te halen en we kwamen we een paar keer goed weg bij de corners. Julian pakte ook nog maar een gele kaart mee en zo kunnen we wel zeggen dat de jongen van beide teams er alles aan deden om het voor de toeschouwer spannend te houden. Het verlossende fluitsignaal kwam mooi op tijd en zo hebben we de drie punten mooi mee naar huis weten te nemen. Drie belangrijke punten zodat we nu mooi op de vierde plaats staan.

Zaterdag thuis tegen Groessen C1. In theorie moet dat te doen zijn, maar het blijft voetbal dus laten we niet overmoedig worden en er gewoon weer vol voor gaan!