... (schot)

B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 23

20 september 2014 13:00

Hassnaoui, M. El

De B1 zet de goede lijn van afgelopen weken voort door wederom 3 punten te pakken. Ditmaal thuis tegen OVC '85 uit Oosterbeek. De voorbereiding naar de wedstrijd verliep niet bepaald vlekkeloos. OVC kwam ongeveer een half uur voor aanvang van de wedstrijd aan op ons sportpark. Door de vele evenementen rondom de herdenking van Market Garden was er bijna geen doorkomen aan in Arnhem en omstreken. Daar bleek ook de scheidsrechter van vandaag last van te hebben. Hij kwam slechts 20 minuten voor de wedstrijd binnen. Nadat alle gegevens waren ingevoerd en de pasjes waren gecontroleerd kon uiteindelijk bijna 20 minuten later dan gepland worden afgetrapt.

De eerste helft ging aardig tegen elkaar op. Bij Jonge Kracht was vaak de eindpass niet goed waardoor er nog niet echt grote kansen werden gecreëerd in de eerste 20 minuten. Totdat Giel goed voor zijn man kwam en de bal diep gaf op Luke. De keeper kwam goed uit, maar Luke handelde slim en wist de bal vanuit de stuit over de keeper heen te koppen waarna de bal langzaam in het doel rolde. 1-0. OVC probeerde veel de aanval te zoeken en vooral via de nummer 8 werden zij regelmatig gevaarlijk. Toch stond de verdediging ook vandaag weer hun mannetje en OVC kreeg de bal er niet in. Na een minuut of 30 kwam OVC toch op gelijke hoogte. Een vrije trap op goal vanaf een meter of 20 daalde snel en Rick probeerde de bal weg te stompen in plaats van te pakken. Helaas kwam deze recht in de voeten van de vrijstaande spits en deze had dan ook geen moeite om de bal in het doel te tikken. 1-1. In plaats van aangeslagen te reageren ging Jonge Kracht gelijk weer op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook meteen! Luke had een goede actie in huis langs de zijlijn en zijn lage voorzet werd van dichtbij snoeihard ingeschoten door Jarme die goed voor zijn man kwam. 2-1 en tevens de ruststand.

De tweede helft was het vooral Jonge Kracht dat het spel maakte en kansen kreeg via Luke, Dyan en de ingevallen Koen ten W.. Een goede combinatie tussen Giel en Koen van B. leverde in de 59e minuut de verdiende 3-1 voorsprong op. Giel gaf de bal voor en bij de tweede paal had Luke hem voor het inkoppen. OVC was niet echt meer bij machte om het Jonge Kracht nog lastig te maken, maar een fout in de verdediging maakte het vijf minuten voor tijd toch nog spannend. Rick greep niet adequaat in op een terugspeelbal en de middenvelder van OVC kon de bal vanaf 16 meter in een leeg doel schuiven. Echt spannend werd het echter niet meer en na het laatste fluitsignaal van de scheids was de derde verwinning op rij een feit.

Volgende week speelt de B1 voor de tweede keer in dit nog prille seizoen tegen RKHVV B1. Na de winst voor ons in de beker zal RKHVV erop gebrand zijn om revanche te nemen. We zijn dus gewaarschuwd. De aftrap is om 13.15 uur op sportpark de Blauwenburcht.

Opstelling: Rick; Wout(45’ Tie-Han), Jeroen(70’ Brian), Koen K., Giel; Thomas H., Dyan, Max, Willem(45’ Koen van B.); Luke, Jarmo(55’ Koen ten W.).