90'

Mannen zondag, 2, Hoofdklasse A

7 september 2014 10:30

Barrett, V.L.

De eerste wedstrijd na 2 jaar afwezigheid in de hoofdklasse beloofde voor de mannen van Jo van Huet gelijk een pittige wedstrijd te gaan worden. Orion is immers een redelijk gevestigde naam met enkele jaren ervaring op het hoogste reserveniveau. Tevens deden er een groot aantal spelers van het 1e elftal mee. Dat het niveau stukken hoger is dan vorig jaar in de 1e klasse, bleek ook gelijk in de eerste 15 minuten. Orion zette vol druk en was op alle fronten scherper, sneller en na een minuut of 10 ook trefzeker via de eerste kans uit een mooie combinatie.

Herpakken

Na een minuut of 15 wist het twidde zich te herpakken en kwam er meer lijn in het spel en de organisatie, maar nog zeker niet veel kansen. Toch was het na een half uur Appie die de bal afpakte, zijn man poortte en vervolgens vanaf een meter of 30 van de goal prachtig de bal over de keeper heen schoot. De rest van de eerste helft vervolgde zich in hoog tempo, zonder al te veel kansen, met twee strijdende ploegen. De rust was daarom zeer welkom voor beide teams.

Gemiste Penalty

De tweede helft ging in een iets lager tempo verder met twee ploegen die gecontroleerd voetbal speelden. Een eerste opleving kwam toen Kevin Peters zijn entree maakte in de ploeg en gelijk in zijn eerste actie een penalty wist te versieren. Daar waar Appie 5 minuten eerder ook al een zuivere penalty werd onthouden. De penalty was een prooi voor Job, al 4x op rij trefzeker vanaf de 11 meter stip. Maar helaas was de 5e keer de bal voor de keeper. Het geplaatste schot in de hoek was te zacht waardoor de keeper de bal via de paal uit zijn doel wist te houden. Ook in de rebound kreeg Kevin Peters de bal niet meer binnen.

Consolideren of aanvallen

Na de penalty probeerden het twidde nog iets meer naar voren te gaan, waar het misschien verstandiger was geweest om te blijven verdedigen. Orion haalde bij de tweede goede kans de trekker over en kwam op een 2-1 voorsprong. De laatste 5 minuten werd er nog va banque gespeeld door de mannen van Huet en Willemsen, maar mocht het niet baten. In de counter werd in de allerlaatste minuut nog de 3-1 gescoord.

Een harde les bij terugkeer in de hoofdklasse voor het twidde. Het niveau ligt stukken hoger en kansen moeten gepakt worden. Volgende week beter, dan wacht Heino 2 thuis op sportpark Schalkshof.

Opstelling: Ted, Giel (75' Sebastiaan), Thijs, Theo, Job, Mark, Gert-Jan, Robert, Mitch (60' Kevin), Timon, Appie