Assist: Max Roelofs

B-junioren, B1, Groep 1 17

27 augustus 2014 18:30

Leeuwen, M. van

Woensdagavond stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor de B1. En wat voor één. De derby tegen RKHVV B1. RKHVV had de eerste bekerwedstrijd maar net verloren van favoriet ESA B1 en dus waren wij gewaarschuwd.
De afgelopen jaren is echter gebleken dat deze twee teams vaak redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Twee jaar geleden streden zij nog met elkaar om het kampioenschap in de tweede klasse, waarin RKHVV de uiteindelijke winnaar bleek. Vorig seizoen, weliswaar in een oefenwedstrijd, was het Jonge Kracht die aan het langste eind trok. Hoe dan ook, er stond ons een mooie pot te wachten.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken was het vooral RKHVV dat de bal had zonder echt grote kansen te creëren. Na een kwartier kwam Jonge Kracht wat beter in het spel en ging het wat meer gelijk op. Voetballend had RKHVV iets meer in huis, maar de organisatie aan Jonge Kracht zijde was goed en dus vielen er maar weinig kansen te noteren in het eerste half uur. Luke kreeg vervolgens nog twee kansen, maar stuitte even zo vaak op de keeper van RKHVV.  Na een halfuur kwam RKHVV wel op 0-1, maar die voorsprong werd 5 minuten later alweer weggewerkt door Willem, op aangeven van Thomas Hegeman. 1-1 was de ruststand.

Na de rust kwamen we al snel op een 2-1 voorsprong. Luke legde de bal in het netje na een mooie steekpass van Max. In het vervolg van de wedstrijd viel weinig meer te noteren. Ondanks vele wissels in de tweede helft en een aantal jongens op 'nieuwe' plaatsen gaf Jonge Kracht maar weinig weg. Beide teams kregen nog wat kansjes maar slaagden er niet in de score nog te veranderen en dus was de tweede bekeroverwinning een feit.

Door een gelijkspel van ESA tegen Westervoort staat Jonge Kracht B1 na twee wedstrijden op een mooie en misschien wel verrassende eerste plaats met zes punten. Zaterdag gaat de beslissing vallen in een onderling duel met 4e divisionist ESA, die momenteel tweede staan met 4 punten. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur bij Sportcentrum Rijkerswoerd.