B1 begint beker met mooie overwinning op hoofdklasser Westervoort B1

80'

B-junioren, B1, Groep 1 17

23 augustus 2014 14:30

Kamphuis, H.

Vandaag stond de eerste beker wedstrijd op het programma voor de B1. Tegenstander van vandaag was Westervoort B1, dat dit seizoen uitkomt in de hoofdklasse en op papier dus een betere tegenstander zou moeten zijn. Echter, onze jongens waren er op gebrand om alles te geven en vandaag een goed resultaat neer te zetten.

Jonge Kracht begon fel aan de wedstrijd en liet al meteen blijken niet onder de indruk te zijn van de tegenstander. Het spel ging op en neer en hoewel Westervoort een aantal kleine kansjes creëerde, waren de beste kansen in de eerste helft voor Jonge Kracht. Schietkansen waren er voor Koen ten W., Luke en Willem, maar de keeper van Westervoort stond telkens op de juiste plaats. Tot de 30e minuut. Een goede actie van Koen ten w. aan de linkerkant resulteerde in een voorzet die uiteindelijk door de verdediger van Westervoort in eigen doel werd geschoten. 0-1! Niet de mooiste manier om op voorsprong te komen, maar het was zeker niet onverdiend. Voor rust was er nog één goede kans van dichtbij voor Koen ten W., maar door een katachtige reflex van de keeper ging deze er helaas niet in.

Na de rust begon Westervoort iets feller en gingen zij meteen op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde al snel in een kans voor de spits die één op één kwam met Rick. Rick maakte zijn doel echter goed klein en de spits schoot de bal rakelings naast. Het vervolg van de wedstrijd leek erg op de eerste helft. Beide teams kregen een aantal kleine kansen. Westervoort probeerde de gelijkmaker te scoren en daardoor kwam er veel ruimte bij hun achterin. Bij vlagen maakte Jonge Kracht hier gebruik van, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Dit kwam vooral door de besluiteloosheid om snel op goal te schieten. Daardoor had Jonge Kracht een stuk gevaarlijker kunnen worden. Dat bleek wel in de 75e minuut. Na lang gepiel en getik rondom de zestien meter legde Koen van B. de bal af op Thomas B.. Thomas dacht niet na en schoot de bal prachtig met buitenkant rechts in de kruising. 0-2! Er stonden nog maar een paar minuten op de klok en dus mocht de overwinning niet meer uit handen worden gegeven. Toch werd het nog even spannend op het eind. De aanvoerder van Westervoort besloot op avontuur te gaan en kapte een aantal spelers van Jonge Kracht uit in de zestien meter. De aanval leek te stranden op de achterlijn, maar door iets te gretig ingrijpen van Jonge Kracht zijde ging de speler onderuit en floot de scheidsrechter voor een penalty. Hij was misschien iets te makkelijk gegeven, maar aan de andere kant was het geen slimme overtreding en dan weet je dat je het risico loopt. De penalty werd goed ingeschoten en daarmee was meteen de eindstand bepaald. 1-2.

Al met al een goed resultaat tegen een tegenstander die toch een klasse hoger speelt. Hopelijk geeft dit vertrouwen voor de volgende wedstrijd aanstaande woensdag. De Huissense derby tegen RKHVV B1! Aanvang 18.30 uur op sportpark Schalkshof.