75'

Divisie 4 F

3 oktober 2020 15:45

Van der Vliet

Op zaterdag 3 oktober speler we de 3e wedstrijd in de competitie. Vandaag, als we door corona moeten spelen zonder publiek, komt de Woezik uit Wijchen bij op bezoek. We spelen om 15:45 uur op het hoofdveld. Het is bewolkt maar wel droog als we om iets over half drie bij Jonge Kracht aankomen. Na de bekende bespreking gaan de mannen naar de kleedkamer en kunnen wij de laatste zaken op orde maken. Dan naar het veld voor de warming-up. Na het afronden gaan we nog even terug naar de kleedkamer. Vlak voor de wedstrijd is Vic Peters ook gearriveerd. Hij zal bij onze wedstrijd vlaggen bij afwezigheid van Giel. Daarna kan de scheidsrechter Van der Vliet de pasjes controleren. Aanvoerder Stan meldt zich vervolgens bij de scheidsrechter op de middenstip voor de toss.

Het is gaan regenen als er om 15.48 uur wordt afgetrapt. Het is voor beide teams duidelijk wennen aan deze nieuwe weersomstandigheden. Ballen glijden door en hier en daar glijden spelers uit op het inmiddels natte veld. Na een klein kwartiertje volgt pas het eerste “echte” schot op goal van de Woezik. Thijs probeert het van afstand maar de doelman kan de bal tegenhouden. We weten wat corners te versieren maar worden verder nog niet echt gevaarlijk. Onze verdediging staat ook goed zodat Woezik nauwelijks aan aanvallen toekomt. Even voor de rust komt Thijs vrij voor het doel en schiet van de rechterkant even buiten de 16 de bal hard binnen. Yes 1-0. Enkele ogenblikken later komt de Woezik een keer gevaarlijk dicht bij ons doel. Een voorzet van de rechter zijkant, even voor de achterlijn, gaat ons doel voorbij. Gelukkig komt de speler bij de tweede paal net te laat om binnen te tikken. Oef. Zo halen we de rust met een 1-0 voorsprong en heeft doelman Brett nauwelijks iets te doen gehad.

In de rust worden de natte shirtjes uitgewrongen en zo goed als dat gaat op de verwarming gehangen. Onder het genot van een bekertje limonade wordt de tactiek voor de 2e helft besproken. Gaat goed. Achterin wees duidelijk. Ga altijd 100% voor de bal. Door miscommunicatie kon de tegenstander er soms bijna met de bal vandoor. Voorin meer bij elkaar blijven. De ruimtes worden te groot. Kies samen het juiste moment om druk te zetten en volgen de kansen vanzelf.

Dan gaan we naar het veld voor de tweede helft. Het regent nog steeds stevig. Het spel gaat verder waar de eerste helft ophield. Het spel golft voornamelijk in het midden heen en weer met af en toe een uitbraak. Na ongeveer 10 minuten spelen komt Thijs opnieuw door de verdediging van Woezik en met een mooi schot schiet hij de 2-0 binnen. Woezik moet nu meer komen en dat doen ze ook. Ze komen vaker op onze helft en zowaar wordt Brett zo nu en dan getest. Hij plukt een afstand schot mooi uit de lucht. Halverwege de tweede helft wordt de bal weer diep gegeven. Thijs, die buitenspel staat, laat de bal lopen en de deze wordt door Casper meegenomen en andermaal langs de keeper van Woezik getikt. De leidsman wijst naar het midden maar de grens van Woezik houdt  zijn vlag omhoog. Even is er overleg tussen scheids en grens maar dan gaat de bal naar het midden en komt de 3-0 op het scorenbord. Nu wordt het spel zo nu en dan wat harder. Milan wordt vol op z’n enkel getrapt, slaakt een schreeuw van de pijn en toch laat de scheidsrechter doorspelen. Als even later het spel stil ligt blijkt de blesure aan zijn enkel dusdanig dat hij gewisseld moet worden.  En weer iets later wordt Casper opnieuw gelanceert en wordt zichtbaar vastgehouden aan z'n shirt in het strafschopgebied van Woezik. Waar vorige week de bal resoluut op de stip werd gelegd vind deze scheids het te weinig voor een strafschop. In de aanval daarna komt een speler van Woezik vrij voor onze doelman Brett en met een katachtige reflex druk hij het schot van dichtbij naast ons doel. De corner die volgt levert niet op. Als Thijs een opmerking maakt tegen de bank van Woezik krijgt hij geel. Even later maakt Thijs aan alle illusies van de Woezik een eind door met een mooi schot opnieuw de bal tegen het netje te doen belanden (4-0). Even voor tijd loopt Casper, op een diep gegeven bal, hard door op de uitkomende doelman en krijgt hij de rode kaart??? In onze ogen meer geschreeuw en theater van de doelman dan dat er echt iets aan de hand is. Maar goed, echt slim is het niet om zo door te lopen als je al zover voor staat. Met tien man doen we heel rustig aan en maken we de tijd vol. Weer 3 punten...  Top mannen, hard voor gewerkt.

Omdat lang onduidelijk was wie moest vlaggen had ik geen papiertje mee om aantekeningen te maken dus aanvullingen v.w.b. wie de assist heeft gegeven zijn welkom… Volgende week mogen we uit naar VDZ in Arnhem.

Erg onwennig en dode boel zo zonder publiek en met een gesloten kantine. Woezik bedankt voor de wedstrijd, Vic Peters bedankt voor het vlaggen en scheidsrechter Van der Vliet bedankt voor het fluiten.