Datum

10 oktober 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 10 oktober. Vandaag spelen we uit in Arnhem tegen de JO19-1 van VDZ. Om half 11 verzamelen we bij Jonge Kracht en als iedereen er is volgt de bespreking. Door de rode kaart moeten we Casper de komende 3 competitiewedstrijden missen. Dus is het even puzzelen met de poppetjes. VDZ heeft de eerste 2 wedstrijden verloren maar vorige week gewonnen met ruime cijfers van Barneveld (waar wij de eerste wedstrijd ruim van verloren). We verwachten een gelijkwaardige tegenstander. Er wordt besproken hoe we vandaag de tegenstander gaan aanpakken. Vervolgens pakken we de spullen en springen in de auto’s en gaan naar Arnhem. Na de inmiddels bekende warming-up kan de wedstrijd beginnen.

Jonge Kracht trapt af. De bal gaat terug en wordt vervolgens naar voren geschoten. VDZ neemt over en komt met een paar snelle passes aan de linkerkant helemaal vrij voor onze doelman. De speler speelt de bal langs onze doelman en kan nu zo de bal in het lege doel tikken. Na iets meer dan 1 minuut staat het 1-0. Oeps! De mannen peppen elkaar op en gaan op zoek naar de gelijkmaker we hebben een paar kleine kansen Een voorzet van Stan wordt door Jelmer net naast gekopt. En even later schiet Sem een vrije trap net over. Een corner kan worden weggewerkt en bij de uitbraak die volgt gaat de bij VDZ snel naar voren en de voorzet kan worden geblokt maar valt de bal toch voor de voeten van een speler van VDZ en die weet de bal langs Brett binnen te tikken. En zo staat het na 21 minuten 2-0. Potver…  We peppen de mannen op niet op te geven. Het spel  golft lekker heen en weer, waarbij VDZ iets gevaarlijker is. Een speler van VDZ komt in het midden vrij maar zijn schot kan door Brett naast worden getikt. Oef. Vlot daarop schiet Stan net buiten de 16 hard op doel. De doelman staat aan de grond genageld maar de bal zoeft in het doel (2-1). Yes… de spanning is terug. Als een speler Bryan voorbij wil houdt hij hem vast aan het shirt en dat komt hem op een gele kaart te staan. Vlak voor de rust heeft VDZ nog een grote kans maar die gaat (gelukkig voor ons) naast. Zo gaan we rusten met een 2-1 achterstand.

In de rust, onder het genot van een bekertje limonade, de mannen toegesproken. Dingen die beter kunnen worden besproken en peppen we de mannen nog heel even op en dan moeten even wachten op de scheidsrechter. Als die er is kan de 2e helft beginnen.

VDZ trapt af. Jonge Kracht neemt over en binnen een paar minuten komen we een paar keer vrij voor het doel van VDZ. Een schot van Thijs kan worden geblokt door de keeper. Een kopbal van dichtbij weet de doelman van VDZ ook te pareren. Als daarna Thijs langs de laatste man van VDZ is pakt deze van achteren het shirt van Thijs vast. Omdat het een doorgesproken speler betreft geeft de scheids een rode kaart aan de speler van VDZ. En krijgen we een vrije trap net buiten de 16. Thijs schiet maar opnieuw is de doelman de baas. Grrr. Met een man meer gaan we op zoek naar de gelijkmaker. Door slordig en gehaast werken gaat komen de laatste passen niet aan. VDZ probeert zoveel mogelijk tijd te winnen door heel heel rustig aan te doen. Het spel is slordig van beide kanten. Als de tijd begint te dringen wordt Sem als extra stormram naar voren gestuurd. Dat werp zijn vruchten want de laatste minuten zetten we VDZ goed vast op hun eigen helft maar het doelpunt wil maar niet vallen. Pas in de 89 minuut weet Lou de bal hard van dichtbij hard in het doel te schieten en staat de 2-2 op het scorebord. Omdat er veel tijd verloren is gegaan door tijdrekken, wissels en verzorgen van geblesseerden laat de scheids lang doorspelen. VDZ komt nog een keer dichtbij  maar in de slot seconden zijn wij er het dichts bij als Milan snoeihard tegen de paal schiet. Zo wordt de eindstand 2-2. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

VDZ bedankt, het bleef spannend tot de laatste seconde, scheidsrechter Achterberg bedankt voor het fluiten en de ouders die aanwezig waren bedankt voor alle aanmoedigen.