Sam Janssen (afstandschot)

Hoofdklasse 06

8 oktober 2019 18:00

Op dinsdagavond mochten de kids van 0101 het uitgestelde duel van afgelopen zaterdag afwerken tegen de leeftijdsgenoten uit Elst.

In de beker troffen beide teams elkaar al eens en toen werden de rooie ouderwets in de pan gehakt. Met name het begin was toen erg zwak en daar wist Spero toen optimaal van te profiteren.
De rooie waren voor dit duel dus goed geïnstrueerd door Joep die het vandaag zonder zijn assistent Vic moest doen.

Dat het de rooie de boodschap hadden begrepen was in het eerste kwart wel duidelijk.
Er werd geconcentreerd gespeeld en de rooie namen brutaal een voorsprong. De 0-1 was van Luuk en de 0-2 viel door een eigen doelpunt.
Aan het einde van het eerste kwart deed Spero wel wat terug en was de rusttand 1-2.

In het 2e kwart herstelde Spero de verhouding op in het veld ook in de score.
De achterstand werd omgebogen naar een 4-2 voorsprong. Sam wist zijn goed spel van deze avond te bekronen met een goed doelpunt en zorgde voor de 4-3.
Toch wist Spero nog 2x te scoren voor de 2e rust. Met name omdat we vaak de tegenstander kwijt waren of te afwachtend waren in de duels.

In het 3e kwart gaven we helaas de wedstrijd weg. Met name in felheid en positiespel kunnen we nog wel wat leren van Spero. Deze ploeg beheerst het positiespel al heel behoorlijk en zijn daarnaast effectief in de afronding. Van 6-3 werd het 12-5. Suze en Tom waren verantwoordelijk voor de beide doelpunten aan onze zijde.

In het laatste kwart werd met name onze felheid aangehaald en besproken.
Met name Tom pakte dit goed op want hij toonde weer een glimp van zijn goede spel van het vorige seizoen.
Door goed keeperswerk van Levi wist Spero niet meer te scoren en wisten Suze, Job en Tom nog wel 3x te scoren.
Hiermee werd de nederlaag nog enigszins dragelijk.
Als we leren om beter om te gaan met de kansen(want er werden behoorlijk wat kansen gemist), meer oog gaan hebben voor onze tegenstander in plaats van de bal(deze stonden vaak te makkelijk vrij) en dat combineren met meer felheid en kracht in de duels(we zijn nog te lief) dan gaat helemaal goed komen en zullen we het Spero bij ons thuis nog lastiger maken.

Donderdag kan Joep dan nog even trainen op de dekking bij corners…. Want hieruit hebben we vandaag 4 doelpunten tegen gekregen die zeker voorkomen konden worden.