28 september 2019 8:30

Vandaag de 2e competitiewedstrijd voor de kids van Joep en Vic.
Tegenstander vandaag was de Bataven uit Gendt.
Op voorhand stond vast dat het weer een boeiend duel zou worden waarbij de onderlinge verschillen minimaal zijn.

Net als wij had de Bataven hun eerste wedstrijd gewonnen dus de winnaar van vandaag zou zijn ongeslagen status behouden.

De rooie begonnen voortvarend aan de wedstrijd.
Naar 5 minuten kreeg Levi een vrije trap en zijn gif vanuit de overtreding legde hij in zijn schot en hiermee werd de 1-0 op het bord gezet.
De Bataven reageerde echter direct en vanaf de rechterkant waren ze er als de kippen bij op met een geplaats schot de gelijkmaker binnen te werken.
Tom was het eerste kwart lekker op dreef en bekroonde dit met zijn 2-1, een verwoestend schot.
Ook nu konden we er niet lang van genieten en wist de Bataven weer de stand gelijk te trekken. 2-2.
Op slag van de eerste pauze wist Tom alsnog het lichte veldoverwicht in het veld ook in de score uit te drukken, 3-2.

In het 2e kwart begonnen we weer goed. Tom zorgde voor de 4-2.
Helaas verzuimde we toen om met name via Luuk en Suze meer afstand te nemen, hun schoten gingen over.
In het laatste deel van het 2e kwart trok de Bataven wederom de stand gelijk.
De 4-3 werd binnen gewerkt omdat de rooie zichzelf en met name Job in moeilijkheden brachten door een voetballende oplossing te zoeken. Dit geklungel werd genadeloos afgestraft.
Kort gevolgd door de 4-4.

Enigszins teleurgesteld door de tegentreffers werd de pauze bereikt. Vic en Joep hamerde op het samenspel. De omstandigheden zouden wat lastiger worden omdat de wind nu tegen stond.

In het 3e kwart trok de Bataven het initiatief meer naar zich toe. Voetballend waren de rooie beduidend minder dan de eerste 25 minuten en de Bataven profiteerde maximaal van de fouten die de rooie maakten.
Job zijn outbal door het midden werd onderschept en het was zo een koud kunstje om de 4-5 binnen te schuiven. Met een bevlieging van Luuk, die vandaag helaas niet zijn dag had, werd alsnog de gelijkmaker gevonden.
Met 5-5 voldeed de wedstrijd aan alle verwachtingen en zou het laatste kwart moeten uitwijzen wie zichzelf als winnaar mocht kronen.

De Bataven had in het 3e kwart al het betere van het spel en was ook het laatste kwart iets beter. Al vroeg kwamen ze op voorsprong door een corner keurig binnen te koppen bij de eerste paal. 5-6
Ondanks dat we nog wel wat mogelijkheden hadden was het ook aan Job te danken dat het verschil niet groter werd.
Zodoende was de Bataven naar 50 minuten de verdiende winnaar in opnieuw een slijtage slag.

Aanstaande zaterdag mogen we opnieuw naar Elst. In de beker liepen we hier tegen een forse nederlaag aan dus we zullen nu beoordelen welke progressie de trainers met hun pupillen gemaakt hebben.