Jonge Kracht JO10-1 sluit de bekerpoule af met overwinning

Groep 1 26

14 september 2019 8:30

Slijtage slag levert uiteindelijk winst op

Vandaag mocht de 010 1 aantreden tegen de Bataven 010 1.
Op basis van de wedstrijden die vorig seizoen tegen elkaar werden gespeeld mochten we weer rekening houden met een spannende pot.
De onderlinge verschillen zijn klein en dat levert vaak een vermakelijke pot voetbal op.

De rooie hadden daarbij nog wel iets goed te maken aangezien ze vorige week wel erg makkelijk de wedstrijd gewonnen gaven tegen Spero.
Joep en Vic hadden het team deze week dan ook goed onder handen genomen en Carlo had ze op de dinsdag even vermanend toegesproken.

Zoals voorspeld was het een boeiende pot voetbal met over en weer mogelijkheden.
Jonge Kracht opende via Luuk de score maar de Bataven wist op een mooie wijze de gelijkmaker binnen te tikken.
Op slag van rust was het Luuk opnieuw die de stand op 2-1 bracht.

Het 2e kwart was helemaal in evenwicht. Aanvallend waren de rooie te gehaast en verdedigend lieten we onze man nog wel eens lopen. Gelukkig konden we dan op Job rekenen.
De stand van 2-1 bleef staan.

In het 3e kwart trokken de Bataven het initiatief iets meer naar zich toe.
Een ongelukkige bal van Ryan werd afgestraft en betekende de 2-2.
Suze bracht ons nog wel op voorsprong 3-2 maar bij een corner van de Bataven stonden we te slapen en wist Bataven weer op gelijke hoogte te komen.
Opnieuw werd verdedigend niet opgelet en kon Bataven voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong komen. 3-4.

Het laatste kwart werd alles of niets gespeeld.
Doordat we aanvallend meer risico namen moest Job een paar keer geweldig redding brengen om ons in de wedstrijd te houden.
Luuk tekende voor de gelijkmaker en 5 minuten voor tijd opnieuw voor de voorsprong.
Deze werd ook niet meer uit handen gegeven en zo werd er dik verdiend gewonnen.

Een mooie pot waarin we veel verbeterd zagen ten opzicht van vorige week. Een absolute teamprestatie!
Conditioneel moeten we er nog wel ff aan trekken en verdedigend meer oog hebben voor onze tegenstanders. Met vertrouwen vertrekken we volgend weekend naar Lent voor de eerste competitie wedstrijd.