Jonge Kracht O10 1 heeft afgelopen zaterdagochtend de Huissense derby tegen onze blauwe vrienden winnend afgesloten!

Accommodatie

Onbekend

Inmiddels waren er diverse trainingen afgewerkt en was de oefenwedstrijd van vorige week een mooi moment om te zien hoe de nieuwe aanwinsten Levi en Sam zich moeiteloos hadden aangepast in het nieuwe team.

Vol vertrouwen begonnen we, ondanks het vroege tijdstip, aan de wedstrijd.

Het eerste kwart was overduidelijk in het voordeel van RKHVV. Ze waren feller in de duels en de rooie hadden moeite om de bal in de ploeg te houden.

Binnen enkele minuten was het 0-1.

Gelukkig duurde het niet lang voordat we de gelijkmaker erin hadden liggen. 1-1(door Luuk)

RKHVV behield het initiatief en strafte onze fouten genadeloos af.

Zodoende konden ze uitlopen naar 1-3 voordat Tom het verschil weer verkleinde naar 2-3.

De slordigheid hield aan en met 2-5 werd de rust van het eerste kwart bereikt.

In de rust werden de mannen en dame even goed wakker geschud en was het 2e kwart aanzienlijk beter en herstelde de rooie zich van het slechte eerste kwart.

Suze tekende voor de 3-5 waarnaar RKHVV het verschil weer naar 3 tilde.

Levi, Suze en Luuk maakten er 3 waardoor de stand weer gelijk was.

Kort voor rust tekende RKHVV toch weer voor de voorsprong 6-7 en leken we hiermee te gaan rusten.

Echter besloot Luuk anders. RKHVV had al 3 pogingen gedaan om vanaf de aftrap de bal achter Job te werken en waren hierin niet geslaagd.

Luuk gaf met zijn geweldige trap het voorbeeld door vanaf de aftrap de bal vanaf 20 meter in het kruis te jagen en zo de gelijke stand op het bord te brengen. 7-7.

De trainers waren trots over het getoonde herstel en nu was het zaak door te drukken.

Dit werd goed opgepakt door de rooie.

Tom en Luuk zorgde voor de voorsprong alvorens RKHVV het verschil terug bracht tot 9-8.

Luuk ontpopte zich in dit kwart tot een ware plaag voor de blauwe want ook de 10-8 en 11-8 kwamen van zijn voet. Tom maakte de 12-8.

Met name Levi was in dit kwart geweldig. Hij was met enkele katachtige reddingen cruciaal voor het behouden van de voorsprong. Verdedigend lieten we ons namelijk nog steeds te makkelijk foppen waardoor de blauwe de nodige kansen in de schoot geworpen kregen.

Met een 12-8 voorsprong was het zaak om de overwinning in het laatste kwart binnen te halen.

Conditioneel waren we sterk genoeg.

Luuk tekende direct voor de 13-8 maar vervolgens was het RKHVV dat met de 13-9 en 13-10 weer aandrong.

Het slotakkoord was echter weer voor Luuk en met 14-10 kwam er zo een einde aan de geweldige thriller. Luuk was met 8 treffers van grote waarde deze wedstrijd maar ook Levi verdiend een vermelding voor zijn prima keeperswerk vandaag.

Een mooie overwinning tegen RKHVV bij de start van het nieuwe seizoen.

Volgende wedstrijd moeten we zorgen dat we vanaf minuut 1 bij de les zijn! Verdedigend zal de dekking beter moeten en moeten we leren niet te snel te happen.

De volgende wedstrijd is uit tegen Spero O10 1 in Elst. Vorig seizoen waren onze leeftijdsgenoten nog een maatje te groot, nu gaan we zien of we al enige progressie hebben gemaakt!