Datum

9 februari 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Beter laat dan nooit !! Hierbij het wedstrijdverslag van zaterdag 9 februari. De uitwedstrijd tegen Juliana in Malden staat op het programma. Om half 11 verzamelen we bij Jonge Kracht. Dan volgt de wedstrijdbespreking… Het slechte nieuws: Bob is (nog steeds) geblesseerd en Damian is ziek. Gevolgd door het goede nieuws: Sam H. gaat het weer proberen en Joris Boehlé doet mee. Dan wordt de basis bekend gemaakt en kunnen we verdelen over de auto’s. Even is het puzzelen als blijkt dat Bob moest rijden en er dus een auto te weinig is. Gelukkig heeft René Knuiman ook de auto mee en kunnen we met z’n allen naar Malden.

Daar aangekomen is het omkleden. Dan blijken de shirtjes nog nat ??? en is het even improviseren. Een aantal shirtjes worden over het hek gehangen om in de harde wind te drogen. Dan vlot naar het hoofdveld voor de warming-up en gebruikelijke afrond oefeningen.

Om 12 uur kan er afgetrapt worden. Juliana speelt de eerste helft met de wind in de rug en mogen af trappen.  De eerste minuten is het aftasten. Omdat beide teams van achteruit willen opbouwen kan er druk op de achterhoede gezet worden. In de 6e minuut doet Casper dat goed en gaat de laatste man in de fout. Hij schiet de bal tegen Casper op waardoor de bal richting het doel van Juliana gaat. De uitgelopen doelman wil de bal weg trappen maar opnieuw staat Casper ervoor. Het schot kaatst via Casper en rolt zo over de doellijn van Juliana. Yes. (0-1). Juliana zet nu aan en geholpen door de wind mee komen ze er een paar keer goed uit. Maar onze verdedigers weten de eerste aanvalle in de kiem te smoren. Dan bij een aanval van Juliana tikt Sam R. een meter of 3 buiten het strafschopgebied een speler aan, die eerst doorloopt om dan in het strafschopgebied te struikelen. Hoewel de overstreding er echt buiten is geeft de leidsman een penalty. En zo staat het in de 22e minuut 1-1. Na de aftrap neemt Juliana de aanval over en geven de bal gelijk diep. Lou loopt met de spits mee en tikt de speler in een duel om de bal in het strafschopgebied aan en dit volgens de leidsman opnieuw voldoende om de bal op de stip te leggen. En zo staan we een minuutje later 2-1 achter. Jonge Kracht probeert de stand voor de rust nog gelijk te trekken maar mede door de wind is er moeilijk door te komen. Juliana is deze fase iets sterker maar worden ook niet meer gevaarlijk. Zo gaan we rusten met 2-1.

In de rust de mannen toegesproken. Nu de wind mee, nog 40 minuten te voetballen. Alles is nog mogelijk.

Wij mogen aftrappen en zo gaan we verder waar de 1e helft ophield. Jonge Kracht is, geholpen door de wind in de rug, sterker en komt een paar keer goed uit en is zo dicht bij de gelijkmaker. Beide teams zijn aan gewaagd en dat levert de nodige stevige duellen op links- en recht. Het spel golft lekker heen en weer. Naar mate de tijd verstrijkt wordt Jonge Kracht te gehaast waardoor er wat slordig met kansen wordt omgegaan. Vlak voor tijd krijgt Steven nog een gele prent te zien voor natrappen. Hoe dan ook er vallen geen doelpunten meer en dus gaan de mannen wat terleurgesteld naar de kleedkamer.

Kom op mannen we hebben weer stappen gezet. Na de nr 1 hebben we het de nr 5 uit de competitie toch erg lastig gemaakt en is het aan de leidsman te danken dat de punten in Malden blijven. Volgende week weer nieuwe kansen. Dan thuis!

Scheidsrechter (ondanks alles) toch bedankt voor het fluiten , Juliana bedankt voor de spannende pot en al het (mee)gekomen publiek bedankt voor de aanmoedigen.