66'
... (schot)
74'

25 augustus 2018 12:00

Zaterdag 25 augustus 2018. Zon en wolken wisselen elkaar af en af en toe valt er een beetje regen. Vandaag staat, na de eerste week trainen, een oefenpotje tegen RKHVV JO17-1 op het programma. Een mooie gelegenheid om met de opstelling te spelen en diverse posities uit te proberen.

Om 11 uur verzamelen we bij RKHVV. De wedstrijd voor ons loopt (erg) uit omdat de scheidsrechter veel te laat was. Dus zijn we even op het terras in de zon gaan zitten. Als de tweede helft al even bezig is gaan de mannen omkleden. Even later ga ik de bidons en waterzak in orde maken. Dan blijkt Thomas geen voetbalsokken te hebben dus moet dat even opgelost worden. Bij het warmlopen de blijken de voetbalschoenen van Lou hun beste tijd ook wel gehad te hebben. Er zit een gapend gat in zijn linker schoen. Gelukkig heb ik nog wat tape van vorig seizoen in de tas zitten zodat hij het, voor nu, dicht kan tapen. We spelen twee keer 40 minuten dus willen we om de 20 minuten wissels doorvoeren. Na de warming-up wordt er getost en geven de spelers elkaar een hand en kan de wedstijd van start gaan.

De wedstrijd begint. Beide teams zijn gelijkwaardig en het spel golft lekker heen en weer. Onze verdediging staat goed zodat Brett, op wat terugspeel ballen en wat schoeten van afstand, niet veel te doen heeft gehad. Ook na het wisselen van de eerste spelers veranderd het spelbeeld niet. Jonge Kracht weet met counters de grotere kansen te creëren. Zo wordt Thijs tweemaal diep gestuurd en kan alleen op de keeper af. Helaas weet hij de keeper niet te passeren. Vlak voor de rust wordt een voorzet van HVV door, ik meen Thomas, rakelings langs ons doel langs geschoten en tot corner verwerkt. Waarmee we de grootste kans voor RKHVV ook genoemd hebben.

In de rust, onder het genot van een beker limonade, even wat kleine puntjes benoemd die beter kunnen. Deze eerste wedstrijd laten we de spelers zelf met dingen komen.. en vullen dat waarnodig aan. Als we naar het veld lopen voor de tweede helft pakken zich donkere wolken boven HVV samen.

De tweede helft is net even bezig als het begint te regenen. Onze spits Casper wordt in het strafschopgebied onder uit gehaald en dus gaat de bal op de stip. Lou benut de strafschop door koelbloedig hard en hoog binnen te schieten. Hierna gaat harder regenen en krijgen we een onweersbui inclusief hagel over ons heen. In deze bui wordt Casper nogmaals vrij gespeeld en komt 1 op 1 met de doelman. Die verkleind zijn doel goed en weet de bal met zijn hand naast te tikken. Halverwege de tweede helft dringt HVV meer aan. Dan worden er bij ons opnieuw wissels doorgevoerd waardoor de organisatie even van slag is. Een schot van afstand wordt door een verdediger van ons van richting veranderd waardoor doelman Brett kansloos is. 1-1. Even voor tijd mag een middenvelder van HVV, met de bal aan de voet, het halve veld oversteken zonder dat hij wordt aangepakt. Dan staan er 3 man vrij voor ons doel en wordt de bal onhoudbaar in de kruising geschoten. 2-1. Jonge Kracht zet nog even aan maar het geloof is weg. We krijgen bijna nog een doelpunt tegen maar Brett weet zijn hand tegen de bal te krijgen en via de paal komt hij het veld weer in. Zo wordt deze pot gewonnen door RKHVV.

Een goede oefenpot waarin we veel dingen gezien hebben die heel goed gaan en maar ook dingen die beter/anders kunnen. Ook qua posities is nu meer duidelijkheid. Waar we komende week aan gaan werken is: elkaar meer en beter coachen, de conditie van enkele spelers en het veldgebruik.