28'

Hoofdklasse K

29 september 2018 11:30

Zaterdag 29 september staat de uitwedstrijd tegen DIO ’30 op het programma.

Het is zonnig maar nog wel wat fris als ik om iets over 10 bij Jonge Kracht aankom. Dan begint René met de wedstrijdbespreking. Peter is met de familie lekker een weekendje weg dus moet even verstek laten gaan. René kiest voor een iets andere opstelling en hoopt zo iets meer voetbal in de ploeg te krijgen. Ondertussen pak ik de spullen die mee moeten zodat we na de bespreking kunnen we vertrekken richting Druten. Bob en Menno zijn geblesseerd maar gaan wel mee om de rest (waar nodig) aan te moedigen. Daar aangekomen is het even melden, omkleden en naar het veld voor de warming-up. We spelen op het hoofdveld lekker in de zon  Na het warmlopen neemt René de mannen onder zijn hoede voor een positiespelletje terwijl ik me over onze doelman Brett ontferm. Tot slot wordt er nog even lekker afgerond op doel en dan gaan we even naar de kleedkamer om de puntjes op de i te zetten. Let erop… Direct fel en scherp beginnen! Als we op het veld staan controleert de scheids de pasjes van beide teams en daarna kan er getost worden. Brett wint de tos en kiest de andere kant zodat we eerst met de zon mee gaan spelen. Als de spelers elkaar een prettige wedstrijd hebben gewenst kan de wedstrijd echt beginnen.

DIO trapt en Jonge Kracht zet goed druk. Na slechts enkele minuten weten we een corner te versieren. De bal wordt door Thijs voor het doel van DIO geschoten. Doordat de aanvallers goed druk zetten grabbelt de keeper naar de bal en werkt deze zo zijn eigen doel in. Yes. 0-1. Een vroege voorsprong waardoor DIO moet komen en dat geeft de mannen voorin misschien net iets meer ruimte om de voorsprong verder uit te bouwen. Het spel komt deze fase meer in evenwicht en golft lekker heen en weer waarbij beide teams kansjes krijgen. Na ruim 20 minuten voetballen volgt er opnieuw een corner voor ons. De bal wordt opnieuw voor de pot gegooit en kan deze keer worden doorgekopt. Casper kan aan de andere kant de bal onderscheppen en uithalen. Dit schot raakt de lat en  de bal komt het veld weer in. Oef.  Hierna zet DIO een tandje bij en wordt het wat minder vriendelijk in het veld. Hier en daar worden tikjes uitgedeeld die eigenlijk bestraft zouden moeten worden. Als Steven het iets te opzichtig doet waar de scheids bij staat krijgt hij de gele kaart te zien. Nog even mopperend over dit voorval en de gegeven vrije trap letten onze mannen even niet goed op. De aanval kan in eerste instantie nog worden afgeslagen en weggewerkt. Maar dat gebeurd door het midden en laat daar nou net een speler van DIO helemaal vrij staan. Hij kan de bal aannemen, goed leggen en uithalen. De bal gaat rechts langs Brett ons doel in.1-1. Potverdikkie! Hierna peppen de mannen zich weer op en gaan opnieuw opzoek naar de voorsprong. We zijn er in de eerste helft nog een paar keer dicht bij. Zo wordt een vrije trap door (ik neem) Thijs net over geschoten en kan een afstandsschot door Sam R. net door de keeper geparreert worden.

In de rust, onder het genot van een beker limonade, de mannen weer op scherp gezet. Achterin staat het goed. Elkaar meer en beter coachen. En mannen voorin iets meer durven... Kom je in de buurt van het doel gelijk uithalen. Hun keeper heeft de bal niet altijd klem. Druk erop zetten en hopen dat hij de bal en keertje los laat.

Dan kan de tweede helft aanvangen en gaat de wedstrijd verder waar deze voor rust gestopt was. Het spel golft gelijk weer lekker heen en weer. Met kanjes aan beide zijden. Na 10 minuten ballen in de tweede helft wordt Damian diep gestuurt. En met een snelle voetbeweging legt hij de bal goed maar weet de bal niet langs de keeper  te krijgen. Aahh… balen. Als een speler van DIO in ons strafschopgebied bij een gevecht om de bal op de grond gaat liggen wordt er geschreeuwd om een strafschop maar de scheids laat door spelen. De bal wordt door ons snel naar voren gespeeld waardoor Damian opnieuw één op één met de keeper komt. En opnieuw weet de doelman een doelpunt te voorkomen. Potverdikie. Het spel wordt hierna nog een stapje harder en gemener. Er zijn veel overtredingen en er volgen dus veel vrije trappen over en weer, waarbij DIO de beslissingen van de leidsman licht in hun voordeel heeft. Zo’n 8 minuten voor het eind komen we goed weg als DIO met een schot de paal naast Brett weet te raken. En DIO mag ook van geluk spreken als een schot van Thijs tegen de lat net boven de keeper komt en het veld weer in ketst. Beide teams vechten echt voor de overwinning waarbij wij meer en de grotere kansen wisten te creeren. Maar na amper 40 minuten spelen in de 2e helft vind de leidsman het genoeg en fluit hij af.

Lichtpuntjes voor deze week: inzet van iedeeen tot en met het eindsignaal. En zelfs daarna bij de kleedkamers (al hoewel dat niets meer met voetbal te maken had). Jammer dat we niet wat meer kansjes (direct) hebben weten te verzilveren. Maar het gaat elke week weer een stapje beter... Volgende week spelen we weer thuis.