Venijn zit in de staart...

Venijn zit in de staart...

Jonge Kracht JO17-1

1 - 1

DCS JO17-1

28'
... (schot)

Competitie

Groep 1 46

Datum

1 september 2018 13:15

Accommodatie

Sportpark De Elze
De Elzelaan 3
7241RX
LOCHEM
tel. 0573-252566

Zaterdag 1 september 2018. Het is zonnig en dus fantastisch voetbalweer. Om 13.15 uur begint onze eerste bekerwedstrijd thuis tegen DCS JO17-1. Om 12.15 uur verzamelen we bij Jonge Kracht. Rene Knuiman komt de staf van de JK JO17-1 versterken. Als iedereen er is houden we de wedstrijd bespreking. De punten die vorige week iets minder gingen worden even aangetipt en de opstelling voor vandaag wordt bekend gemaakt. Daarna mogen de mannen gaan omkleden en gaan wij naar het A-veld om de hoekvlaggen te plaatsen en de warming-up vast uit te zetten.  De grasmat van ons hoofdveld ligt er echt fantastisch bij. Bondsscheidsrechter de heer Jacobs zal de wedstrijd leiden.

Na de het warmlopen houden Menno en ik ons met het inschieten van Brett bezig. Terwijl de rest onder toezicht van Peter en Rene een positiespel doen. Daarna wordt er nog even afgerond op doel. Dan roept de scheids de spelers bij elkaar en kan er getost worden. DCS wint de tost en willen van kant wisselen. Als de spelers elkaar een prettige wedstrijd gewenst hebben en de spelers goed staan kan de de heer Jacobs het startsignaal geven.     

Jonge Kracht trapt af. De bal wordt terug getikt en we gaan bouwen aan een eerste aanval. DCS zet gelijk heel hoog druk waardoor we lastig de bal rond kunnen spelen. Met veel balverlies op het middenveld tot gevolg. Hier moeten de mannen echt even aan wennen maar al vlot wordt de bal diep geschoten en zo kan Thijs op het doel van DCS af. De doelman verkleint zijn doel goed waardoor het 0-0 blijft. Omdat DCS erg vooruit speelt blijven onze verdedigers veel hangen. Gevolg veel ruimte tussen de linies waardoor het middenveld of onze voorhoede moeilijk bereikt kunnen worden. Onze verdediging staat op hun beurt wel goed waardoor Brett, op wat afstandsschoten na, niet veel heeft te doen.Het spel speelt zich hoofdzakelijk af op het middenveld. Af en toe lukt het ons om met counters door de verdediging van DCS te breken. Zo komen Damian en Thijs een paar keer heel gevaarlijk door en rennen op het doel van DCS af. Maar de openingstreffer blijft voor als nog uit. Na 20 minuten legt de scheids de wedstrijd stil voor een korte drinkpauze. Vlak na deze pauze kan, ik meen Damian, opnieuw het doel van DCS af maar ook nu weet de doelman het schot te pareren. En dan zijn er voetbal wetten…   die ook vandaag gelden. Een speler van DCS breekt op hun linkerflank door, loopt richting onze 16 en legt dan de bal terug op een meegelopen speler. Deze haalt uit en de bal gaat hard en hoog, via de vingertoppen van Brett, tegen de touwen (0-1). Potverdikkie. Jonge Kracht stroopt de mouwen op. Het spel wordt wat harder en iets minder vriendelijk in en om het veld waardoor er over en weer veel overtredingen worden gemaakt. DCS heeft nu het meeste balbezit maar wordt ook niet echt gevaarlijk meer zodat we met een 0-1 achterstand gaan rusten.

Onder het genot van een bekertje limonade de mannen toegesproken. Eerst zelf laten vertellen hoe het gaat en daarna onze visie geven aangevuld met dingen die de 2e helft anders moeten. Ruimte tussen de linies is te groot dus verdediging actiever mee naar voren schuiven. Kom op mannen… wij weten ook nu de grotere kansen te creëren. We moeten ze alleen ook wel echt af maken.

Dan naar het veld voor de tweede helft. DCS mag nu aftrappen. De tips worden goed ter harte genomen. Onze verdediging sluit sneller aan waardoor de bal iets beter in het team gehouden kan worden. Ook DCS heeft nu meer moeite de bal in de ploeg te houden en worden er over en weer meer (smerige) overtredingen gemaakt. Zo gaat het spel een poosje lekker heen en weer. Na 60 minuten voetballen wordt het spel opnieuw even stil gelegd voor een korte drinkpauze.
Jonge Kracht weet hierna een paar keer goed door te komen en krijgt enorme kansen maar de bal wil er niet in. Ook onze tegen stander komt er in de slotfase een paar keer goed door. Zo kan Brian een doorgebroken speler alleen stoppen door die even aan het shirtje te trekken. Wat volgt is een vrije trap (zonder verdere sanctie).  Ook DCS komt even later goed weg... bij een speler die bal in het strafschopgebied duidelijk ook met de boven arm controleert laat de leidsman doorspelen. Als de wedstrijd ten einde loopt sturen we de spelers meer en meer naar voren om de gelijkmaker te forceren. In de slotminuut kan een corner van Menno eerst nog worden afgeslagen maar dan komt de bal nogmaals bij Menno die opnieuw de bal voor het doel jaagt. Deze bal wordt doorgekopt voorbij de 2e paal en daar door Damian strak voor de doelmond lang geschoten.Lou zet zijn bolletje tegen deze bal en die gaat tegen de touwen. Er wordt gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter, die op de achterlijn staat, wijst resoluut naar de middenstip. Door spelers (en aanhang) van DCS wordt nog even op scheidsrechter gemopperd. Waardoor het even duurt voor er afgetrapt kan worden. Als DCS dan aftrapt fluit de scheidsrechter af. En blijft er een puntje hier.

Mooi resultaat mannen. We hebben er hard voor moeten knokken maar over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. DCS bedankt voor de spannende pot, scheidsrechter Jacobs bedankt voor het fluiten en natuurlijk al het (mee)gekomen publiek alle aanmoedigen. Volgende week spelen we uit…  Sportieve groet, Frank        

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!