Mannen zondag, 2, 1e klasse A

6 december 2015 10:30

Westenberg, R.

Opstelling

Na twee opeenvolgende nederlagen tegen Spero en laagvlieger Blauw Wit, stond er wederom een wedstrijd tegen een degradatiekandidaat op het programma. Voorwaarts Twello staat op positie 13 in de rangschikking en vecht voor lijfsbehoud.

Dat zou te doen moeten zijn. Zo leken de eerste 15 minuten vanuit Jonge Kracht gezien nog redelijk in orde te verlopen. Er werd wat gecombineerd en rondgespeeld zonder echt dreigend te worden. Toch nam Voorwaarts al snel de overhand. De creatieve dribbelaars op het middenveld kregen veel ruimte en waren zo in staat de verdediging van Jonge Kracht in de problemen te brengen. Er ontstonden enkele levensgrote kansen voor Twello, waarbij Giel nog een keer een bal van de lijn haalde, maar uiteindelijk zo'n 10 minuten voor rust toch de 0-1 werd aangetekend. Een vrije trap werd van richting veranderd en belandde voor de voeten van de trekker overhalende Twello spits. Gezien het spelbeeld was de 0-1 nog te weinig voor Voorwaarts, want Jonge Kracht speelde tactisch ronduit slecht.

Vol goede moed en met enkele tactische omzettingen begonnen we aan de tweede helft, maar na zo'n 3 minuten was de hoop op een goede afloop voorbij. Job gaf een terugspeelbal met buitenkant links op Paul, welke door de doorlopende Twello spits met gemak onderschept kon worden en rustig binnen geschoven. Nog geen minuut later stond het ook alweer 0-3. Vanuit de aftrap werd op het middenveld balverlies geleden, een paar snelle steekpasses verder was het alweer raak voor de bezoekers.

Te laat begon Jonge Kracht orde op zaken te stellen. De tactische wijzigingen leken een betere balans in het team te brengen. Het voetbal werd wat beter en de 1-3 van Mitch Kemperman volgde na goed doorzetten van Jesper en Sebastiaan. Niet veel later werd het ook nog 2-3, door Sebastiaan die op kracht een verdediger aan de kant zette en scoorde. De druk werd opgevoerd!

Het leek even nog 3-3 te worden, de kansen stapelden zich op en met name Joep kreeg een wereldkans op de gelijkmaker. Helaas ging deze over. Jonge Kracht bleef aanvallen, maar kreeg toch nog de deksel op de neus. Vanuit de counter wist Twello kort voor tijd nog de 2-4 aan te tekenen en vlak voor tijd zelfs nog de 2-5.

Zo kreeg Twello uiteindelijk nog de verdiende zege en werd Jonge Kracht pas veel te laat wakker.